Facebook Oglaševanje - Težave

Pozdravljeni, na Facebooku oglašujem že ca 4 leta. Zadnje mesece se mi pogosto pojavi težava, da ko dodam novo kampanjo, se vse skupaj ustavi, skratka vse je aktivno ne dosega pa nikogar. Sem pregledal te Facebook Help Kampanje pa nikjer ni konkretnega odgovora, kako to rešiti. Sam potem po dnevu, dveh ko stvar ne "zalaufa" izbrišem vse kampanje in eno po eno vzpostavim znova, kar pa včasih znova vzame kak dan da začne reachati. Zadeva je zelo težavna saj včasih prodamo pol manj zaradi ne delujočih oglasov in se po resnici povedano bojim delati nove oglase, ker se mi v 3/4 primerih ustavi vse skupaj torej zeleno vse reacha pa ne nikoga, Facebooka nimam kje kontaktirati, me zanima, če ima kdo od vas podobne težave in kako jih rešuje?

11 odgovorov

Kako velik pa je budget, audience?

Če je možno bi bilo dobro videt kak screenshot nastavitev adset-a, targeting, optimizacija/goal, itd.

1

Zdravo hvala za odgovor, promovirana je objava v tem primeru, Dnevni proračun je 35€, Targeting je 980000 Slovencev, pri optimizaciji in adsetu sem pa pustil lowest cost bid, kot tudi pogosto izberem, težava je tudi v tem, da predvčerajšnjim ko sem naredil takšno kampanjo mi je naenkrat ustavilo še preostalih 7, torej vseh 8 je bilo aktivnih pa je tudi tistih 7 ki so delovale BP prej nehalo reachati ljudi. Zdaj tudi jaz sem veliko našel na temo Optimizacije ampak tistih 7 oglasov je delovalo bp ne vem zakaj ena nova kampanja vpliva na vse ostale in ustavi vse.

[img]http://shrani.si/f/m/Kw/2xrAsDwx/screenshot20.png[/img]
[img]http://shrani.si/f/17/Uv/3mWtryTE/screenshot19.png[/img]

Možno je tudi da je reach omejen zarad preveč teksta - vendar to bi verjetno video opozorilo, ali pa negativen feedback - kar tudi ponavad se pojavi obvestilo, da je reach lahko omejen zaradi negativnega feedback-a. To je bilo kaj?

1

Ne težava je da sem to objavo promoviral že prej skozi en mesec in je delovala odlično relevance score visok tudi bid je bil majhen skratka super. Sedaj sem želel enako objavo le, da nisem obudil stare promocije začeti promovirati znova, naredil sem popolnoma enako objavo in dal promoviraj, staro pa izbrisal, tako, da vse to je nekoč delovalo odlično sedaj pa mi je ustavilo vse ostale oglase.

Pa še to se mi ponavlja zadnjih nekaj mesecev, torej ko dodam včasih kakšno novo kampanjo mi ustavi vse ostale, nato počakam dan dva če bi se kaj premaknilo, ker se ne izbrišem vse in začnem znova, včasih uspe, včasih moram to ponoviti parkrat kar pa pomeni, da v tistih dneh ne oglašujem in je katastrofa, sem študiral da bi mogoče bila težava v ad accountu ampak nimam nikjer nič rdečo, tudi omejitve budgeta nimam, plačano vse redno, nemorem pa nikogar od njih vprašati kaj je narobe...

Jaz bi probal naredit oglas, brez "lowest cost" bid-a, in tudi brez datuma od-do, torej 24/7 oglas z dnevnim budgetom.

Torej probat čimbolj odprt oglas najprej, če bo to delalo, in potem dodajte dodatne omejitve.

Možno je celo, ker tudi cela slovenija je v bistvu relativno gledano, kar "mali" audience, da se potem zarad overlap-anja ustavijo oglasi?

Jas bi tudi to probal, torej če dodajaš kampanije/adset-e, potem v vsakem malo spremeni audinces, recimo interest, al pa spol/age range. Lahko pa tudi uporabiš vrgajen "split test" če želiš recimo testirat zadeve.

To je kar mi pade na pamet...

V glavnem, jaz bi probal, najprej ena kampanija/adset/ad, čimbolj odprto, dnevni budget, in ne celo Slo, ampak neki osnovni targeting, ločeno po spolu, starosto, in/ali inetersts. Potem pa dodajaj nove kampanije/adsete, in v vsakem novem spremi targeting, da ne bo overlap-a.

1

Bom poiskusil s temi nasveti takoj, upam da bom rešil problem. Hvala za pomoč!

Sem takoj zjutraj poskusil naredil novo kampanjo stare izbrisal in sedaj po 6ih urah še vedno stoji aktivna brez reacha in česarkoli. Znorel bom poleg tega Facebooka

Sem imel identičen primer cca 1 mesec nazaj. Facebook je seveda vseeno jemal denar, reacha pa v parih dneh ni bilo nič. Najprej sem mislil, da je pač to spet en bug Facebooka in da se bo reach kmalu prikazal, vendar se je po prodaji hitro videlo, da žal temu ni tako. Takrat sem izgubil cca 70€ v treh dneh, reach pa je ostal na 0. V naslednjih objavah je bilo vse ok - nisem pa delal nič drugače.

Lp

Meni je danes zjutraj začelo reachati torej dva izgubljena dneva in tudi par € so porabili ne vem zakaj. Prav strah me je delati nove kampanje ker se nam potem vse FB promocije ustavijo za par dni. Ne rečem, da ta nova kampanja stoji dokler se ne "zalaufa" ampak zakaj se ustavijo vse ostale. Sem jim pisal tudi v tisti poštni predal pod helpom ampak ni odziva...