Naročanje in prevzem pošiljke v Avstriji

Živjo!

Imam vprašanje in sicer neka spletna trgovina ne pošilja izdelkov v Slovenijo. Najbližje moji lokaciji, tujina, kamor ta spletna trgovina pošilja je Avstrija. Torej rad bi naročil in prevzel pošiljko v Avtriji.

Malo sem sicer že raziskoval ampak našel samo stare inofmracije, ki skoraj da niso več relevantne. Poleg tega bi rad bil prepričan v uspeh, kajti izdelek ki ga nameravam naročiti je malo dražji :)
Zanima me tudi kako je s carino, ker bo izdelek poslan iz ZDA.

Ali mi lahko kdo priporoči kar koli preizkušenega?

Hvala!

5 odgovorov

Obstajajo podjetja, ki ti omogočajo, da pošiljko pošlješ k njim (naslov v tujini) in potem ti oni to pripeljejo v Slovenijo. Se splača, sploh ker so včasih poštnine kar drage, npr. pri Amazonu itd.
Mislim, da ima Perun kako priporočilo.

Marko

1

Glede carine pa je tako, da ponavadi to prevzame logistično podjetje, ti pa le plačaš. Carine so objavljene za različne proizvode, tako, da lahko vnaprej veš koliko pride. Najlažje je kar vprašati pri ponudniku prevoza. Npr. meni je DHL vse skupaj poštimal.

1

Torej, če prav razumem.. Kontaktiram DHL in se dogovorim za sprejem pošiljke nekje v EU in nato dostavo do SLO? –

Pri CheaperAndMore.com lahko naročiš na nemški naslov in ti dostavijo v Slovenijo. Niso sicer najcenejši ali najhitrejši, so pa precej priročni za takšne primere.

Hvala. Ampak sem opazil, da je C&M zgolj za EU spletne trgovine in ne vem kako je če je blago iz USA, kjer je še carina. Mogoče kakšna izkušnja? –

Tudi sam sem že večkrat oddal naročilo v spletni trgovini ali na eBay-u, kjer naj paketov ne bi pošiljali v Slovenijo. V tem primeru vedno kontaktiram podjetje/prodajalca in pokažem zanimanje za artikel. Do sedaj so mi ga še vedno poslali.

Če pošiljajo v Avstrijo, bodo pa tudi v Slovenijo. Poskusite (če še niste) in javite :)

1

Sem pos/usil, žal neuspešno :/ –

Zaradi carine bi bilo treba preposlati sprožiti znotraj ZDA. Tole najdem med najvišjimi zadetki na googlu in Slovenija je med destinacijami:
https://www.usa2me.com/