Intesa Sanpaolo še ima debetno poslovno Visa za nakazila USD iz Paypala?

Svoje čase je imela Banka Koper, zdaj Intesa Sanpaolo, debetno Visa poslovno kartico na katero si lahko naredil withdrawal iz Paypala v USD in je tudi v USD padlo na račun.

Sem klical na banko pa so mi rekli da imajo kao vse vezano na EUR, ampak za nakazila na kartico v USD iz Paypala pa niso imeli pojma.

Vem da ste nekateri to tukaj gor koristili pa me zanima a to še koristite oz. a je to na voljo pri njih ali so to zdaj umaknili ko jih je Intesa prevzela?

2 odgovora

Verjetno te matra PayPalov USD/EUR tečaj? Jaz imam to, ampak mi ni uspelo priti čisto do konca. Dve stvari imaš tu, prvo je da PayPal nakazuje v valuti v kateri državi je račun in nimaš opcije, da bi se sam odločil katero valuto hočeš, čeprav imaš recimo USD podračun. Se pa da za to Viso pisati na PayPal, da izjavljaš, da je to USD kartica in da lahko nakazujejo v USD. In potem prestavijo.

Potem je pa Intesa na drugi strani, ki se je strinjala, da se na Viso da prejemati USD, ampak nevidni palček je vedno, ko sem nakazal, iz USD spremenil v EUR:). Banka je trdila, da oni ničesar ne spreminjajo in da je pač nakazilo v EUR, PayPal je trdil da pošlje USD. Glede na to, da je pri PayPalu izginila konverzija in da je bil tečaj menjave bolj slovenski, se mi dozdeva kdo tu nima pojma:). Ampak potem mi to ni bilo več tako aktualno, da bi se še naprej kregal z banko, da oni naredijo menjavo. Je pa, če boš šel v to, prvo za preverit na PayPal-u ali se še vedno da prestaviti Viso v USD.

3

Ej pr Intesa so res kekci. Že tko jim stran vedno nekej ne dela, po telefonu niso vedl povedat več od tega da so kartice vedno v EUR. In se mi je zdelo da zna bit avtomatska konverzija. Če mi gre kaj na živce je tudi kaj mi ma kdo za konvertirat kao "za moje udobje poslovanja" v EUR ko jaz to nočem.

Paypal so pa tud prasci drugač. Imam USD bank account ampak lej jih, oni ne dovoljo nakazovat v US no more. Nope. Samo po EU, če si iz EU.

Včasih je bilo pa samo US, ko še niso začel v EU.

Če se le da nas jebejo z njihovimi konverzijami.

Pol na drugi strani imaš pa butle, ki jim je Paypal še vedno goto platforma za plačevanje in jih baš boli da jih lupijo na veliko. K da smo mater leta 2005.

Ubistvu mi je kapnilo, da praktično lahko grem na katerokoli drugo banko kjer imajo debetno Visa poslovno.

Na Abanki so tud mone. Nimajo debetne poslovne. Ker jaz kao "potrebujem" kreditno. Seveda. Ker je fee vsako leto, pri debetni pa ne.

Hvala za opozorilo naj prej pokličem Paypal, ja.

1