Recenzija spletne strani

Lepo pozdravljeni!

Lepo bi prosil za en hitri review čez spletno trgovino Torbice.si. Povezava: https://torbice.si/

Pred približno pol leta smo namreč dali neki agenciji, ki je zaenkrat ne bom imenoval, delati spletno trgovino. Obljubljalo se je veliko, kako hitra bo, kako super bo optimizirana, prodajno usmerjena, itd,... Zdaj imamo problem, ker ima trgovina veliko napak ali pa je površno narejeno, kar pa je najhuje, da se je promet neverjetno zmanjšal.

Zdaj delamo s 500€ vložka v marketing manjši promet, kot na prejšni strani s 50€ vložka. Ker menim, da tukaj nekaj smrdi, bi vas prosil za pomoč.

Kaj pravite na tole:

http://shrani.si/f/1X/0/4Hgihonn/screenshot-2019-02-04-at.png Je to res?

Gledalo se je desktop in ne mobile.

Zdaj se na vse pretege branijo, da so naredili ODLIČNO spletno stran in nas vabijo na pogovor z njihovimi odvetniki.

Še enkrat.. lepo prosim nekoga, da naredi hitri review čez trgovino, hvala!

Lep pozdrav,
Rok

Nazadnje urejal Rok.Si (4. feb 2019 ob 13:55)

14 odgovorov

Hi,

Z veseljem naredim ti review, kot jih delam ko sem v vlogi consultanta ampak na privat (zs ali pa dc@zabec.net)

Bi pa rad samo se budget, ki ste ga mel. Ker za par eur ne mores pricakovat rakete

D

1

Jaz sicer profi na podrocju recenzij nisem, imam pa tudi sam ze 10 let spletno prodajo. In kot kupec stran mi sicer vizualno lepa ni, pa tudi mal odtenki sfaljeni po moje. Sicer tu ima vsak pac svoj okus seveda.

Promet pa je sicer lahko tudi posledica spremembe a tezko verjamem, sam sem menjal na strani marsikej od celotnega videza do samo barv... Ampak tezko verjamem da bi bilo to krivo. Ce stranka torbico rabi in je ugodna jo bo kupila. Meni tudi evrospin ni lep pa imajo najboljse cistilo za madeze. Realen primer.

Kar se tice agencij pa bos tezko kaj uredil, ker m majhne ribe jemljejo ne resno... Jaz sem imel z dvema vecjih problem ker prav tako so obljubljali miljone karikiram.. Naredili pa nic z prodajo potem pa krivili mojo stran, dizajn, oglase ni da ni artikle cene.. No sam delam boljse kot oni od takrat naprej in od tega zivim..

Tako da agencije so bolj kot ne bleferji zame po mojih izkušnjah kateri ti bodo trdili da so vse naredili tiptop :)

11

Na strani pa je sicer vidn kdo jo je delal :) in torej o kom je govora :)

2

Nekaj mojih opazk:

  1. Stran je noro neoptimizirana.
    223 requestov na prvi strani, 8.5s je rabilo za popoln load.
    Že view source takoj pokaže, s kakšnimi "programerji" imaš opravka... To je IMO nekako skupaj spravljen Woocommerce, izvajalcu pa dol visi za optimizacijo.

  2. Ne uporablja pravega zapisa cen. Slovenski format uporablja vejico za decimalno ločilo.

  3. Če v kategoriji uporabiš filter za ceno, footer zgine.

  4. Stran z rezultati iskanja je malo smešna... zadetke kaže kot blog poste namesto kot izdelke.

  5. Tu pa tam so določeni stringi neprevedeni iz angleščine.

2

Budget so določili oni na podlagi naših želja. Tako da to ne igra vloge. Je pa bil budget kar konkreten.

Najbolj zanimivo je to, da so se nam smejali, ko smo na želje napisali, da želimo pri artiklih označbe (ZNIŽANO, NOVO, itd,..). Zdaj pa nam želijo vse, kar bi morala biti osnova za spletno trgovino, zaračunati. Med drugim, označbe sploh ne delajo..

Čez celoten čas izdelave spletne strani sem jim na primer govoril, naj umaknejo/izbrišejo vrstico s "podobnimi artikli", ki se pojavijo pod artiklom, pa je niso. Na začetku so celo rekli, da se ne da. Zdaj so nam poslali, koliko ur rabijo, da to izbrišejo. In za vse je ista zgodba.

Vse module sem plačal posebej, torej niso bili zajeti v ceno trgovine. Pa kje to še delajo?! Oni to otemeljujejo s tem, da so to nadgradnje, pa čeprav je vse to pisalo v naših željah.

Prav tako ni veliko drugih stvari, ki bi jih trgovina mogla imet. Znižanje s % - NI! Bi moral dodatno plačat. Nižanje kategorije - NI! Spet posebej. Ko naročilo prekličemo, moramo vso količino ročno popravljati... HALOOO?!

Na Facebooku so se hvalili, kako so stran povezali s čebelco.. Pa niso.. Še zdaj pišemo vse ročno. Jap, hvaliti se zna vsak, narediti pa ne zna vsak vsega.

Najhuje od vsega pa je to, da so brez dovoljenja izbrisali našo staro trgovino, ki je bila prfect in tudi tu je dobila izredno dobre komentarje (lahko preverite).

No, zdaj se na telefon sploh ne oglašajo, da bi se lahko zmenili do konca kako in kaj.

No, da ne bo vse tako sivo in črno. V izdelavi je že nova spletna trgovina, za pol manjši badget in je že boljša, bolj pregledna, odlična uporabniška izkušnja, tako da moram reči, da za nevihto vedno posije sonce, le denarnica je močno "shujšala" :)

2

"Za pol manjši budget"... se ne sliši ravno obetavno, razen če je bilo prej 20k :) –

Ah ne, ni tako hudo, kot se morda sliši :) –

Tole je ubistvu samo nameščen woocommerce z neko kupljeno temo, ki je zgleda tudi malo niso predelali?

Upam, da so vsaj uredili redirecte iz starih linkov na nove, da ne bo še SEO preveč trpel, ker predvidevam da niso isti.

2

Obljubljeno nam je bila kupljena tema in nato rezanje kode. Problem je, ker večino stvari, ki smo se jo menili le ustno, niso narejene. So že na začetku vedeli, kaj bodo napisali in kaj ne. Ampak, to je konec koncev tudi naša napaka - naivnost. Tadej iz agencije je izredno prijazen človek, nisem pa vedel, kako bo na koncu. Slika se je obrnila.

Ne.. Kljub zahtevi, da url-ji (linki) ostanejo isti, so naredili nove, češ da se stran v roku enega tedna postavi na iste pozicije. Pa se ni. Tudi SEO strokovnjak iz zelo znane agencije je potrdil, da to ne gre tako.

Saj pravim, da je škoda besed. Želel sem le nek feedback, da poskusimo vsaj z delnim vračilom denarja. Nekaj feedbacka smo že dobili, tudi naš trenutni programer ne more verjeti, kaj so naredili.

Hvala lepa vsem, ki ste si vzeli čas za komentar. Posebej pa se že vnaprej zahvaljujem uporabniku OvcaX, ki bo naredil review. Hvala!

1

Čak mal. Na mobile je bilo 7, desktop je bilo 16? Tole si moram pa shranit, da pokažem svojim strankam, ko mi včasih težijo, da imajo samo 98 :)))
Tisti komentar na sliki je pa tudi cvetka:)

Takole enostransko udirhanje čez ljudi/agencije z leplenjem "izjav" izven kontekstov (in brez možnosti odgovora nasprotne strani) nima nobenega pomena. Podpihovanje tega z iskanjem napak na spletni strani pa tudi ne.

11

Saj se lahko vsak registrira in odgovarja, tako da ravno "brez možnosti" niso. –

Gorky, se popolnoma strinjam z tabo. Vendar pa, če se agencija ne oglaša na klice, kaj nam še preostane? Iti v tožbo? Nimam ne volje ne denarja za to in škoda mojega zdravja in časa.

Kako bi se vi počutili, če bi vam na sestankih prijazno obljubljali ogromno, npr o rezanju odvečne kode, itd, na koncu pa še slike trgovine niso optimizirane? Kaj šele kaj drugega?

Še enkrat, se popolnoma strinjam da z enostransko komunikacijo ne prideš nikamor. Želel sem le review, da vidim, na čem smo. Res pa je, da je bilo marsikaj napisano tudi v navalu razočaranja in jeze. Težko je, ko daš toliko denarja za slabše narejeno trgovino polno napak.

Če ima morda kdo idejo, kako rešiti to situacijo, pa le na plano z njo.

Dobil sem dovolj feedbacka o spletni strani, hvala vsem za komentarje :)

1

Kakšno idejo bi pa še rad, če ti že delajo novo trgovino, domnevno za pol manj denarja? :) –