IIS server na Win7 64bit

Pozdravljeni,

kupil sem nov računalnik, na katerem si moram poštimat le še "localhost server". Na prejšnjem mi je znanec naložil IIS server, kateri je vrhunsko funkcioniral, zato bi ga rad imel tudi na novem.

Namestil sem že:
- SQL Server 2012 Express
- My SQL 5.5.13 win32
- My SQL Gui Tools 5.0 r17 win32
- Nadzorna plošča / Programi in funkcije / Vklop ali izklop funkcij sistema Windows - sem že nekaj nastavljal, vendar nwm, če je ok.
- s spleta sem potegnil PHP 5.5.3 win 64, katerega pa ne morem namestit, saj mi ob zagonu datoteke javi, da manjka datoteka msvcr110.dll. To sem potegnil z neta in jo postavil v mapo php-ja ter v System32, potem pa mi javi napako: The application was unable to start correctly (0xc000007b). Sem pa vse datoteke skopiral v mapo C/PHP.

Ko grem v brskalniku na localhost/ime-mape-kjer-imam-spletno-stran mi javi napako 403.14. Na starem računalniku pa mi lepo odpre spletno stran, če grem na isti naslov.

Lepo bi prosil za pomoč, kaj moram še namestiti, urediti, popraviti..., da bo server zalaufal? Res se zahvaljujem za pomoč!!

12 odgovorov

Sicer ne vem kako si se ti tega lotil, a pravilni način bi bil z "Web Platform Installer" in tam označiš katere razširitve itd. bi rad imel. Malo pogooglaj kako se to naredi.

Nekaj povezav:
http://www.iis.net/learn/install/installing-iis-7/installing-iis-on-windows-vista-and-windows-7
http://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx

lp, mitja

Kaj pa če si raje WAMP postaviš? Kar se weba tiče, je apache strežnik po mojem (subjektivnem) mnenju boljša varianta od IIS.

Dll morš skopirat v direktorij:

C:\Windows\SysWOW64\

@sonysony, nisem vedel za tole - sem uporabil tist programček, naklikal kar precej stvari (IIS, PHP...), vendar pa mi stvar še vedno ne deluje - še vedno meče error 403.14.
@jazzfunk, nwm kako je pri wampu z .aspx aplikacijami - sedaj bom začel s programiranjem v Visual Studiu...
@technolog, sem skopiral še sem, pa vseeno vrže error. Sem pa PHP itak namestil preko tistega Web Platform Installer, pa ne pomaga.

Vsem hvala za pomoč, vendar stvar še kar ne deluje. :S

edit: še screen napake, ko vtipkam "localhost"
localhost error

Za hec sem ustvaril še eno mapo tukaj v direktoriju wwwrot, v katero pa sem skopiral le eno index.html datoteko s pozdravnim sporočilom. Zanimivo, ko to mapo odprem v brskalniku, pa se mi "spletna stran" (index.html) fajl lepo naloži, kot mora delat...

Sej v napaki piše, da so pravice nastavljene tako, da ne moreš videt vsebine. Desni gum na folder in rekurzivno nastavi pravice za to mapo.

lp, mitja

EDIT: Sem sedaj malo boljše prebral in piše, da ne najde prevzete datoteke (index.php) in da brskanje po mapah preko brsklanika ni omogočeno.

Malček sem napredoval. Uspelo mi je namestiti PHP po tem vodiču, če bo še komu prišlo prav.

Sedaj dobim drugačen error ob odpiranju ene izmed joomla strani:
HTTP Error 500.0 - Internal Server Error
C:\php\php-cgi.exe - The FastCGI process exited unexpectedly

Datoteko php_mysql.dll sem prekopiral v C/PHP mapo in sem zopet korak bližje. Sedaj se joomlin installer že odpre, vendar pa "Your session write path and the installation directory are not writable." Kako bi ju spremenil na writable?

Pa ko želim v te mape (inetpub/wwwroot/mapa-moje-strani) shranit kak dokument, razširit .rar arhiv... mi skos meče, da nimam dovoljenja. Verjetno zato, ker je to na sistemskem disku... Vendar mi to na starem računalniku ni metalo, verjetno se da kje to izklopit? Da mapa inetpub ne potrebuje sistemskih pravic za pisanje... Da se odpira skos tisto rumeno okno in zahteva te skrbniške pravice.

V IIS Managerju poišči directory browsing in ga omogoči.
Pa še enable default document in dodaj index.html, index.php, index.aspx...

Za pravice je tudi v IIS managerju pod permission->security.

Directory browsing sem sedaj omogočil, čeprav sem imel na starem računalniku to izklopljeno.
V default document sem že včeraj dodal index.php, hvala vseeno. ;)
Tegale permission -> security pa nisem našel v IIS managerju. Je možno, da ga nimam?

Včeraj sem sicer nastavil tisti prevzem pravic nad mapo po tem vodiču, vendar pa direktoriji še vedno niso writable.