Relevanten vs. nerelevanten SLO PBN

Zdravo,

zanima me vase mnenje, vem da nekateri izmed vas uspesno uporabljate PBNje oz expired domene za boostanje slovenski rankingov.

Ker je Slovenija precej majhna in je precej redko najti nišne domene, me zanima, če svoje strani ohranite vsaj malo v niši, v kateri je bila prej in se le te tudi držite ali se tudi odločate za "multiniche" blog / magazine tip strani, iz katerih potem linkate vsega boga. Skalabilnost je mozna po mojem samo z "multi niche" opcijo, kjer je verjetno potrebno več linkov (ima kdo kak procent od oka iz glave?), je pa jasno da je ta opcija tut mal bolj nevarna, glede na to da je vecina vsebine kar naenkrat vecinoma nerelavntna prejsni.

2 odgovora

Jaz v zadnjem času za linke delam strani na običajnih (ne potečenih) domenah, na strani dam res uporaben tekst, poskrbim tudi da ima stran dejansko obisk ljudi, ki jih zanima vsebina, da se dodaja nova vsebina,.. Seveda strani priskrbim tudi zelo dobre linke, ki jih običajno moram plačati. To so linki, ki niti malo ne dišijo na spam.

Po mojih testiranjih so linki iz takih strani vredni vsaj 3 do 5 krat več, kot linki iz potečenih domen.

Danes sicer linki iz PNB delajo dobro, vendar je treba razmišljati kako bo čez eno, dve,... pet let.

1

Jaz sem že kupu par potečenih na katerih je prej bila vsebina v italjanščini, arabščini in celo kitajščini in na njih zgradil angleško vsebino in že lep čas lepo delujejo. Važno je, da imajo kvalitetne backlinke, se pravi linke iz high authority strani, da anchor text ni preoptimiziran, po možnosti veliko naked in brand anchorjev, ni preveč linkov iz komentarjev, direktorijev (in ostalih metod avtomatilnega linkanja) in da ima dobro zgodovino (ni blo več različnih strani gor, peveč dns menjav...)...

Potem pa je treba samo še testirat domeno predno daš gor link na svojo stran, da se prepričaš, da ni toksična. Tega še nisem sprobal za slo, ampak bi moralo delovati. Tako ali tako je treba umešt v formulo com, net, org, info... domene v formuolo, ker je to precej naravno.

1