Spletna trgovina in skladišče

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje na katerega verjamem, da boste imeli nekateri odgovor. In sicer... Razmišljam o postavitvi svoje prve spletne trgovine in me zanima, ali rabim imeti kot s.p. skladišče, kjer bom imel spravljeno zalogo? Na začetku bo šlo za majhne količine zaloge, kar pomeni, da jih bom dejansko lahko imel v omari. Prišle so mi neke informacije na uho, da moram imeti urejeno skladišče, pa bi samo rad preveril ali to drži. Bral sem tudi zakone in nisem našel dejanskega zapisa, kaj drži. Verjamem pa, da sem mogoče lahko "šlampasto" pregledal zakonodajo.

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav!

3 odgovori

Ne potrebujes nobenega skladisca. Izdelke imas lahko tudi v svoji nocni omarici :) pomembno je da imas podjetje za opravljanje dejavnosti in da izdas račun. Kje je roba spravljena ni pomembno, no razen pri hrani.. Kemikalijah.. Ampak pri obicajni izdelkih pa ne igra vloge.

Srecno

1

Hvala za odgovor. Seveda, izdajali bomo račune preko s.p.-ja in gre za robo, ki nima nekih posebnih zahtev.
Hvala!

1

Kar ti je prišlo na uho, je verjetno to, da moraš imeti urejene zaloge. Tule sem našel zbranih nekaj podatkov o tem:

DOLŽNOST VODENJA MATERIALNEGA KNJIGOVODSTVA – Analitične evidence zalog materiala oz. blaga

Tule boš našel še to, da če si normiranec, ni potrebno imeti urejenih zalog, ker davčno osnovo ugotavljaš z upoštevanjem normiranih odhodkov, ne dejanskih (oz. bolje rečeno knjigovodskih).

1