Potrebujem s.p. za prodajo izdelkov v tujino?

Pozdravljeni.

Na slovenskih forumih je zelo malo napiso o tej temi, ali pa enostavno ne najdem forumov, ki se nanašajo na to. Kljub temu, da je nekaj objav spodaj podobna tema, pa piše, da je bila odmaknjena, zato sem ustvaril novo, saj ne vem, če bi tam prejel odgovor.

No...imam namen prodajati izdelke v tujino z dropshippingom, s pomočjo spletne trgovine shopify. Zanima me, ali za to potrebujem s.p.? Sam osebno sklepam, da ja...vendar pa se hočem prepričati, saj na teh "zavodih" in podobno delajo "starejše" osebe, ki še v življenju niso slišali za amazon/shopify/dropshipping in podobno...

Poleg tega, imam namen tudi ponujati/prodajati html in wordpress template na envato (theme forest). Ko sem prvo zadevo poskušal naložit, me opozori o davkih in izpolnjevanju nekega obrazca (WB-BEN). Mi lahko morda kdo pove kaj več o tem...če moram imeti s.p. moram ta obrazec izpolniti in nesti kam na davčno ali podobno?

Zanima me tudi, kako se lahko znebiš plačevanja davkov v US in Sloveniji? Slišal sem, da se baje izpolni nekaj (ne vem točno kaj, ker ne najdem več :(), kjer si zagotoviš, da plačaš davek samo v 1 državi.

Kdorkoli ima kakršnekoli izkušnje s prodajanjem v tujini...in potem tudi vodenju teh računov/plačil/nakazil in podobno, ter karkoli drugega, ki mi lahko pomaga pri tem, je več kot dobrodošel.

Zelo vesev bom tudi kakšnih linkov, kjer si lahko preberem kaj več o tem.

Hvala!

2 odgovora

2 2

Potrebuješ .sp.

Če delaš posel in iz tega prejemaš prihodke rabiš neko pravno obliko preko katere boš to delal.

hvala :) –

0

Za odprtje s.p.-ja ali d.o.o. pa je najbolje, da se oglasiš na kakšni Vem točki (nov naziv SPOT - slovenska poslovna točka), gre zadeva zelo hitro skozi.

hvala :) –