Kako do popolne anonimnosti na spletu?

2 leti nazaj sem doživel ban hammer na eni največjih ecommerce strani na svetu. Kot affiliateu mi je šlo dokaj solidno, ampak zdaj tam ne morem imeti več računa.

Račune pa imajo lahko moji bližnji (da le ni mojega priimka vmes) in to sem začel izkoriščat.

Problem je, da če hočem dobit affiliate linke iz posameznega accounta, se moram prijaviti v njihov sistem. V tem sistemu pa gledajo IPje in verjetno še kaj drugega in če se jim slučajno zazdi, da so affiliate računi do katerih dostopam med sabo povezani, jim bo zazvonil manjši alarm. Če te račune nekako povežejo z mano in mojim računom, jim bo zazvonil rdeči alarm in vse bo šlo (spet) k vragu.

Ker sem okrog tega totalen noob...

Kako varna sta proxy in VPN? Kaj sploh zakrijeta? A zakrijeta zgolj moj IP ali tudi resolucijo zaslona in vse ostale stvari? Nekje berem, da je proxy OK, da affiliate platforma ne bo videla ničesar spornega, spet drugje berem, da rabim VPN, VPS in svašta. Ker nočem še enkrat čez iste težave in rečt adijo provizijam za pretekla 2 mesca, rabim rešitev.

Trenutno hodim po affiliate linke in analizo prometa h kolegu, ki ima namesto mene odprt račun. Na njegov račun dostopam prek njegovega računalnika in IPja. To je sicer varno, ampak se mi ne da vsakič, ko napišem nov post vsesti v avto in odpeljati 80km v eno smer, da porihtam zadeve.

Obstaja kaj boljšega, kot pa da zadevo rešujeva prek Teamviewerja?

In še eno potencionalno smešno vprašanje: On prižge računalnik, vzpostavi VPN, jaz pa se povežem na net preko njegovega VPNja in affiliate platforma bo videla isto, kot da bi se prijavil iz njegovega računalnika. A imam prav, ali sem falil totalno?

Huh enih vprašanj. Čisto enostaven test lahko narediš, da se povežeš prek VPN na njegov network pc.. In v google vtipkas "my ip address". Ko se povežem na šiht mi kaže služben IP.. –

3 odgovori

TeamViewer je verjento v tem primeru najbolšja rešitev.

Sicer si pa poglej multilogin.com. Gre za tool, ki ga uporablja precej advertiserjev, ki furajo BH Facebook kampanje in morajo zamaskirat svoj fingerprint, ko uporabljajo nove ad-accounte.

Nazadnje urejal human (18. okt 2018 ob 14:11)

1

če gre za Amazon potem se z uporabo VPN-ja (ali še bolje Tor-a) prostovolno prijaviš za manual check ... tako da ne svetujem

Uporabi poceni VPN in remote desktop ter seveda druge osebne podatke / naslov, cc ...

1

Enostavno.

1)
Novi comp (ali virtual machine) - sam sem kupil rabljen laptop za 100 eur prek bolhe. Uporabljam ga samo za Amazon. Pika. Nič drugega. Vse ostalo je na glavnem compu.

2)
USB modem in predplačniški paket pri enem izmed operaterjev. Torej dobiš svoj novi ločen IP.

3)
Novo podjetje ali espe. Lahko tudio prijateljevo podjetje/espe. Pač njemu izstaviš račun za spletni oglasni prostor. 99% zaslužka pobereš ti, prijatelju pustiš 1% za uslugo (in tudi davčno bo najbolj pravilno). Ne prijavljaj se preko družinskih članov, ki živijo pod isto streho. Drugo ime je žal premalo kritje.

4)
Četudi je podjetje registrirano na tvojem naslovu, pač daš naslov pri Amazonu od:
- kolega
- babice
- tašče
- ...
zato da ne uporabiš istega kot si ga imel prej, da kaj ne zasveti. In potem pri tem drugem naslovu pač daš gor na kaselc še tvoje ime/firmo/espe.

5)
Nov email in telefonska, menda.

Pri ponovni prijavi seveda poskrbiš da obvladaš pravila Amazona v nulo in poskrbiš, da je stran, ki bo prinesla prvo prodajo, 100% nesporna. Po prvem pregledu te bodo odobrili, potem pa moraš za 100% varnost prestati še drugi pregled, ki se zgodi nekje okoli prvega plačila. Mislim da na koncu meseca v mesecu, ko presežeš minimum izplačila in ne čez 60 dni, ko pošiljajo plačila.

Za drugi pregled ne bodo rekli ničesar.

Ko dobiš prvo plačilo, si lahko oddahneš.

Sam sem zgornji postopek po banu ponovil 3-krat, ker sem želel razpršiti tveganje in ne delati vse preko enega accounta. Niso me več banali, res pa je da zdaj ne kršim nobenih pravil. Vseeno uporabljam vse 3 accounte, ker nikoli ne veš. Amazon je res ubrisan glede banov.