Debetna kartica za spletne nakupe

Pozdravljeni,

Katero kartico priporočate za spletne nakupe v smislu debetne kartice?
Logika je torej, da si preko moje klasične kreditne kartice naložim na to debetno samo toliko kot rabim za spletni nakup in s tem preprečim morebitne zlorabe moje kartice.

Poznam Skrill, Revolut in N26.

Hvala za nasvete.

12 odgovorov

Pri N26 imaš možnost preko phone appa hitro in enostavno blokirat spletne nakupe. Omogočiš samo ko sam kaj kupuješ. Je pa N26 čistokrvni bančni račun, ki ga moraš tudi prijavit na furs.

1

+1 za N26.
Komplet brez stroškov. Jo mam že eno leto, totalno zadovoljen.

1

Revolut ima tudi vse to kolikor sem videl pri kolegu. Razlika je samo v tem, da je IBAN iz UK. Kaj pa ostali uporabljate?

Mislim da kar vsi uporabljamo N26, nekateri poleg tega še Revolut. :D

A je kakšen klicni center oz. izpostava tudi v Sloveniji za N26?

Support je bolj tko tko.. Pa dodatne storitve se računajo.. Recimo, če probaš kartico potegnit, pa nimaš stanja je mislim da 20€ :)

Kaj te pa moti pri supportu? Razen tega, da je včasih treba počakati 15, 20 minut na prostega operaterja so meni do zdaj vedno rešili vse zelo hitro. Ne vem pa, če je telefonska podpora, jaz uporabljam chat na spletni strani, je hitreje in bolj sledljivo kot telefon.

Recimo, če probaš kartico potegnit, pa nimaš stanja je mislim da 20€ :)

Kje si pa to našel? V ceniku namreč ne najdem te postavke, v praksi pa tudi še nisem slišal, da bi komu zaračunali kaj takega.

https://docs.n26.com/legal/small/en/account-pricelist-latest.pdf

Edina podobna postavka v ceniku je:

"Valid refusal of direct debit due to insufficient funds 3.00 € per refusal"

Se pravi, če imaš trajnik, pa nimaš dovolj stanja. Ampak tole ni ravno izjema, imajo vse banke podobne feeje.

1

Jaz sem za tamalega, ko je šel v tujino pri NLB vzel predplačniško mastercard kartico (ne rabiš bit komitent). Strošek je 10€ letno, ter nekaj malih stroškov če ta denar dvihuješ na bankomatu, preverjaš stanje na bankomatu, itd. Denar je možno nakazati tudi preko UPN naloga. Na voljo ti je tudi online app za pregled porabe itd.

Jaz uporabljam http://www.smartpaycard.net/si/default.wlgt. Ne vem če so ravno najcenejši, imaš pa ogromno opcij, kako lahko kartico napolneš in različne kartice. Jaz imam Premium kartico, ki jo lahko polnem (velja 2 leti, plačal sem jo mislim da 15€, vsaka polnitev je 1€).

Revija Monitor priporoča www.imaginecurve.com

Je iz UK, je debetna kartica, nimaš t.i. računa na banki in je free.