Grafična tablica za web/ui design

Ali kdo uporablja oz. je vsaj poskusil uporabljati grafično tablico za končni web/ui design? Prosil bi, če delite vaše izkušnje.

7 odgovorov

Bumpam, ker verjamem, da imamo na IM designerje, ki če ne drugega, poznajo designerja, ki pozna designerja, ki je vsaj probal delati na grafični kartici :)

wacom, pred leti , pa se meni takrat ni obneslo .... sem šel nazaj na svinčnik in papir + scan ... je pa res da vse manj delam prototipe ... če bi to delal full time GUI bi vsekakor spet poizkusil, ker me vedno zanimajo postopki, kako karkoli ne-kreativnega avtomatizirati - za kar tablica vsekakor ima potencial - samo nisem vložil dovolj časa/truda - recimo podoben občutek sem imel kot takrat, ko sem po desetletju paintshopa presedal na photoshop in gimp ;)

Na grafični kartici se mi ponavadi samo prah nabira (kolkor ga ventilator ne spiha).
Grafično tablico pa kupujem že 5 let, ker mi je bilo delo z njo kul za osnutke.

1

Matjaž:
Na grafični kartici se mi ponavadi samo prah nabira (kolkor ga ventilator ne spiha).

Tole me je hebal že ko sem google-al :)

Grafično tablico pa kupujem že 5 let, ker mi je bilo delo z njo kul za osnutke.

Tudi jaz jo kupujem že nekaj časa. V osnovi bi jo sicer uporabljal za risanje, ampak se ne morem otresti občutka, da bi z njo tudi oblikoval kake tiskovine in spletne grafike etc.

Jaz neke druge prednosti kot skiciranje ne vidim. Da bi šel nek fotošop design delat s tablico? Jaz ne, so pa maherji, ki samo s tem delajo.
Meni je tablica odlična (kolikor sem uporabljal) za skice, mockupe itd. Če imaš stranko na drugi lokaciji, ji lahko takoj pošlješ čačke, namesto tečnega skeniranja.

Jaz sem ena izmed tistih, ki vse dela na tablici. Skiciram še vedno na navadni papir, ves design in obdelavo fotografij pa delam izključno s tablico. Naredim hitreje in bolj natančno pa zapestje ne trpi (miške sploh nimam).

Imam oz. sem imel tablico (sem jo podaril sestri) in sem mnenja, da je fajn za delo z rastrsko grafiko (Photoshop, še posebej za obdelavo fotk in kakšni slikarski programi v stilu Artrage, kjer se simulirajo potegi čopičev ipd.), kjer pride bolj do izraza sam poteg z zapestjem.
Za načrtovalsko delo, torej z vektorji, kjer v glavnem klikaš točke (in poteg nima toliko veze), pa se nekako nisem navadil ... mi je klasičen kombo miš + tipkovnica boljši. Predvsem zato, ker ti vsaj kolikortoliko spodobne velikosti tablica zasede kar velik del mize in je potem seganje po tipkovnici okorno, oz. sem na koncu skoz prelagal stvari po mizi, medtem ko neke blazne prednosti nisem videl. Poznam pa designerje, ki tako kot zgoraj dinozzaver omenja, vse delajo s tablico in miške sploh nimajo.

Mi pa to nikoli ni nadomestilo skicirke in razmišljanje skozi svinčnik.