Biti mobilen

Dejstvo je, da zadnje čase čisto preveč administrativnega dela opravim iz naslonjača od doma. Dela je vedno več, obenem še študiram in sem dosti na faxu. In ni mi kul, ker sem bil vedno proti takemu načinu življenja (načinu 9 to 5).

Ko se odločam za poslovne aplikacije gledam predvsem na to, da so hostane na zunanjem strežniku. Ta trenutek razmišljam, da bi vse poslovne e-mail račune preselil na Gmail in jih povezal z Google Apps. Če se kdo spomni me je pred kratkim tudi precej pogrelo dejstvo, da je spletna banka Abacom desktop aplikacija in jo lahko uporabljaš le na računalniku, kjer je naložen ves software. Mislite, da bi se to dalo namestit na server in preko spleta dostopati do aplikacije?

Že cel december kupujem tudi mobitel, HTC HD2 (Mobitel mi za 2 komada s predplačilom po predračunu nudi 10% popust, kar pomeni, da je to daleč najugodnejša ponudba, posamezen mobitel je tako pod 500€, kar pomeni, da gre lahko direktno v stroške), vendar sedaj čakam na Nexus One, če bo resnično tako ugoden kot pravijo. Me pa mika tudi Motorola Droid (Milestone). Tehnologija je že tako daleč, da večino stvari narediš preko mobilnega telefona. Če ne gre drugače pa imaš Remote Desktop in delaš stvari direktno preko telefona s svojega računalnika.

Bistvo tega posta je, da mi poveste, do kakšne mere ste vi mobilni? Katere aplikacije za poslovanje uporabljate, ki so hostane zunaj? Kater mobilnik uporabljate in do katere mere opravljate delo prek mobilnika? Katere so vaše must have aplikacije na mobitelu?

Moje hostane aplikacije, ki jih uporabljam na dnevni ravni:
-Abanet - spletna banka, odličen interface, a brez možnosti plačevanja v tujino, za kar je Abacom, ki laufa z desktopa
-E-racuni.com - računovodski program, zelo enostaven, pregleden, ima vse kar potrebuješ (izdajanje in pošiljanje ponudb, računov, dobavnic, prevzemnic, zalog, potnih nalogov, plač... knjiženje, integracija s spletno banko in edavki)
-FormSpring.com - form builder, ki hosta pridobljene informacije, ima tudi lep database pregled in mi predstavlja enostaven CRM za prejeta naročila.
-Post Affiliate Pro, povezan s FormSpringom - sistem za partnerski program, odličen interface, zaenkrat brez pripomb
-Iprom AdServer - sistem za serviranje oglasov (bannerjev) in vodenje oglaševalskih kampanj.
-Zopim.com live chat - odličen in zelo enostaven sistem za pomoč v živo.
-GTalk, Gmail, Google Apps - mislim, da vsi poznamo prednosti.
-Google Adwords, Google Analytics, Google Webmaster Tools...

Zdej pa še sami malo opišite svojo dejavnost on-the-go :)

8 odgovorov

http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html

$50/leto na uporabnika (uporabnik@domena.com).
Enostavno bom naredil business account, vse e-poštne naslove oziroma domene preusmeril v en osnovni mailbox in nato prejeta sporočila sortiral po folderjih za posamezno domeno (biznis). V nasprotnem primeru bi moral plačevati za vsako domeno posebej $50/letno. Je pa sinhronizacija za Outlookom. Sporočim, kako se obnese :)

Jaz imam vse emaile v Gmail kar dodane da mi preverja in pošilja prek njih. Gmail s tem postane neke vrste webmail vmesnik. Zadeva deluje fenomenalno pa še ne rabim k njim selit emailov :)

Drugače pa sam imam HTC Touch HD telefon (ja enko :D) in veliko izkoriščam remote desktop. :)

sce:
Jaz imam vse emaile v Gmail kar dodane da mi preverja in pošilja prek njih.Gmail s tem postane neke vrste webmail vmesnik. Zadeva deluje fenomenalno pa še ne rabim k njim selit emailov :)

Drugače pa sam imam HTC Touch HD telefon (ja enko :D) in veliko izkoriščam remote desktop. :)

Kako dodaš exchange account v gmail, je potrebno kaj plačat in kako Gmail preverja in pošilja emaile?Hvala in lep dan.

Huh za exchange nevem, za navadne račune pa:

Nastavitve>Računi in uvoz>Pošlji e-poštno sporočilo kot...

Hvala sce.

Že dolgo imam vse predale na gmail-u, + iphone. Poleg tega imam še VNC na neki windows mašini na UPSu, kjer laufa Abacom, do katere lahko dostopam tudi preko iPhone vnc aplikacije ali browserja. Tako da u bistvu ni stvari, ki je ne bi mogel narest preko iPhona :)

Abanet lahko rešiš na ta način, portanje na gmail pa toplo priporočam.

Danes sem preselil vse mail račune na Gmail, super zadeva. Imam samo 1 account za osnovni mail (1 account=1 user, 50€/user/leto), potem pa mam še 2 ostala info maila vezana v ta mailbox. Žal lahko pod Alias dodaš samo maile iz istim userjem: miha@AAA.com, miha@BBB.com, miha@CCC.com, oziroma info@..., .... Sem pa nato notri v mailboxu naredil mape, tako da potem ročno ko preberem mail ga pospravim v ustrezno mapo. Seveda vsak reply na poslan mail pride v glavni inbox, vendar zraven piše v katero mapo spada.
Ko odgovarjam na mail mi ponudi po defaultu tisti moj e-naslov pošiljatelja, na ketrega sem prejel mail. Ko ustvarjam nov mail, pa izberem ustrezen email pošiljatelja, ki mu priredi v nastavitvah preddoločeno ime (naprimer Firma d.o.o., info@firmadoo.com)

Zaenkrat zgleda super in veliko bolj pregledno kot v Outlooku, če dodaš več e-mail naslovov v en profil.

naredi filtre, tako da bo samo padalo v prave mape, ne rabiš na roke sortirat..
pa OBVEZNO si poglej pod LABS (una zelena flaška na vrhu), in si namesti po želji. hude so: multiple inboxes, undo send, pa tiste ekstra zvezdice...