Predlog oglaševanja na spletni strani

Pozdravljeni!

Imam spletno stran z verzi v slikah "quotes". Dnevno imam na spletni strani cca 2000-4000 obiska. Večina USA mobile obiska. Imam veliko težavo z zaslužkom na tej spletni strani, sprobala sem adsense, amazon, cpa. Oglasi so bili tako na top pozicijah kot poizkusno tudi v postih in sidebarjih. Nikakor se z nobenim načinom ne morem prebiti čez zaslužek 1-2$ dnevno.

Zanima me ali je to normalno da je zaslužek takšen "majhen", ali je možno takšno spletno stran na to tematiko s takšnim obiskom kako bolje monetizirati, da se zasluži kakšen dolar več?

Vesela bom res vsakega nasveta.

Želim vam še naprej lep dan/večer.

Lp

9 odgovorov

Bi znalo biti kar prav. Kolikor imam v spominu je 1,5-2,5% klikov na oglas kar normalno. Pa verjetno CPC tudi ni visok. Kljudje, ki iscejo verze obicajno niso v fazi nakupovanja in zato tudi ne klikajo na oglase.

2

Si poskusila z izdelki, ki bi imeli podobno tematiko kot verzi, npr. funny tshirts na amazonu? Tako bi lahko pri vsakem verzu (ali sklopu verzov) prikazala majice z enakim ali podobnim verzom. V kombinaciji s pravim copy-jem bi se tudi CTR povečal.

Druga opcija je pa tespring (ali kateri podoben servis za izdelavo majic in podobnih artiklov), da bi za vsak verz naredila majico na teespring-u, katero bi lahko kupili. Če ne bi kupili iz prve (večina jih nebi), namestiš FB pixl in imaš takoj bazo za retargeting na FB, ki jo ciljaš in jim poskusiš prodat na drugo žogo...

6
  • Naredi analizo, kateri ''quoti'' so ti prinesli največ obiska in poskusi nekaj narediti v to smer.
  • Preveri kateri/kakšni ljudje najbolj klikajo na quote in jim poskusi vsebino še bolj pribljižati.
  • Ugotovi pain target audienca in piši verze na to temo
  • Naredi giveaway contest
3

Najlepša hvala za tele nasvete, pravkar so romali FB pixli na stran, pa bom poizkusila z retargeting oglasi na vaše ideje. Amazon je že bil testiran s temi verzi v postih pod slikami z verzi itd.., žal nič kaj pretirano uspešno.

@Anerina, Giveaway contest? to bi naj bila kakšna nagradna igra posledično za prejet email ali kak share...?

Še enkrat hvala vsem! Lp

Tako ja! Kar sem opazila pri svojem delu je to, da kar naenkrat dobim ogromno traffica če objavim nagradno igro.

1

Mogoče lahko zaslužiš tudi kakšen dodaten € s prodajo posameznih oglasnih površin tako, da kontaktiraš več podjetij, ki so v kakšni neposredni ali posredni povezavi s quoti, oz. da njihovi potencialni kupci radi preglejujejo quote in jim prodaš mesečno najemnino za banner. Je pa nekoliko več dela s kontaktiranjem posameznih podjetij.

1

Najlepša hvala za vse ideje!

Predlagam Propellerads.

header bidding
ad mediation

Invovacija leta 2016 na publisher strani.