Geotargeting Promotes SEO But Hreflang Does Not

Za imetnike .eu, .com, ... strani v večih jezikih, mogoče vam prav pride tale informacija: https://www.seroundtable.com/google-geotargeting-promotes-hreflang-swaps-23841.html

Sam sem do tega članka namreč mislil, da z hreflang vsaj malo vplivaš na lokalne SEO pozicije + ne vem zakaj nikoli nisem pomislil, da bi lahko v Google Search Console za isto domeno nastavil property-je tudi po subfolderjih in potem za vsak subfolder geo targetiranje ala:*domena.eu - unlisted (oziroma ne obljukaš nič)
*domena.eu/slo/ - slovenija
*...

1 odgovor

Takšne nastavitve v Search Console imamo mi že več kot 3 leta, prav tako imamo sitemap s hreflang in v nobenem primeru ne deluje čisto tako kot bi želeli.

Imamo pa lokacijsko ločena naslednja področja: US, CA, NZ, AU, UK, HR, SI, EU in preostanek sveta posebej. Gre za spletno trgovino.

Vložili smo ogromno truda v sitemap in nastavljanje vseh lokalnih podstrani v Search Console, ampak google ni znal sprejeti, da se na angleških straneh spreminjajo samo naslednji parametri: valuta in cena (z davkom ali brez davka). Zato nam je označeval te strani kot duplicate content, ne glede na jasno izpostavljenost v sitemapu s hreflang tagi.

Nato smo nad googlovim razumevanje lokalizacije enostavno obupali.