Tuj Youtube video - lahko embedam?

Živjo!

Zanima me, če lahko embedam Youtube video od drugega avtorja na svojo spletno stran.
Namreč, prejel sem grožnjo, da bom dobil pismo odvetnika, če ne odstranim.

Če se komu sanja :)

5 odgovorov

Tole si preberi: Embedded YouTube Videos and Copyright Infringement

Važen je tale del:

"You also hereby grant each user of the Service a non-exclusive license to access your Content through the Service, and to use, reproduce, distribute, display and perform such Content as permitted through the functionality of the Service and under these Terms of Service." ~~ youTube TOS part 6C

This clearly states that the owner of the video grants you a limited license to embed the video simply by leaving the embed option on (which is part of the functionality of the youTube Service).

Odgovor bi verjetno bil, da če embedaš po pravilih YouTube, je to dovoljeno. Razen če video playaš v svojem playerju, potem pa seveda ne.

2

Najlepša hvala za tole! Povzetek za ostale: avtor prispevka je najprej napisal, da je nujno vprašati za embed na svoji spletni strani najprej avtorja, prav tako kot pri avtorskih fotografijah. Nato pa mu je nekdo s ciritanjem Youtube-ove politike dokazal drugače (kar je prilepil zgoraj Vini). Vse to, če je video sploh letitimno bil uploudan na Youtube od pravega lastnika.

Nazadnje urejal chillyx (15. maj 2019 ob 15:25)

2

Zanimivo, tudi jaz sem pred kratkim dobil takšno grožnjo od ene izmed oddaj, ki se predvaja na manjši slovenski televiziji.
Ne vem, če si ti dobil isto, ampak so (zanekrat) prenehali, ko sem jim povedal, da se pač ne strinjam z njimi, ker ... to kar piše zgoraj :D
Seveda niso umaknili video posnetka iz Youtube, ker vedo, da jim prinaša obisk in prepoznavnost.

1

Prešeren, potem sva prejela grožnjo od iste osebe :)

Bolj kot pa sem razmišljal, bolj se mi je zdela neumna poteza, gledano iz prav vseh segmentov marketinga. Izgubijo lahko morda le višje mesto na Googlu, ker meni dvigne čas preživet na strani.

Verjetno sva ja, sej zato sem se oglasil :)
Ja, skrbi jih, ker so prodajna oddaja in jaz pa sem spletna trgovina, ki prodaja podobne produkte in potem jih skrbi. Sej se bodo naučili.