Kako spam filtrom dopovedati, da moji emaili niso spam?

Naredil sem eno neumnost - imam Magento spletno trgovino, pri kateri so se daljše obdobje dogajale fake (spam) registracije. Težava je v tem, da vsakemu fake uporabniku sistem pošlje email s potrditvijo registracije. To je najverjetneje razlog, da gredo zadnje čase moji maili (obvestilo o novem naročilu, potrditve naročil, pa tudi moji navadni emaili (ročno spisani)) v spam (predvsem na Gmailu). Email test da mojim emailom oceno 10/10.

Spam registracije mislim da sem uspel zajeziti, sedaj pa me zanima, kako spam filtrom dopovedati, da moji emaili niso spam. Zadeva je zelo moteča, saj stranke ne dobivajo mojih obvestil, predračunov itd in imam vsak dan klice, kaj se dogaja.

6 odgovorov

Daj na zunanji SMTP, recimo Amazon SES in uredi DKIM kot je treba.

Vmes pa probaj če je IP serverja na blacklisti, na nekatere lahko nasloviš prošnjo da te umaknejo, nekateri so samo časovno občutljivi. Začni na:
https://mxtoolbox.com/

Za Gmail (IIRC) boš pa rabil dovolj user potrditev da to ni SPAM.

1

Če bi za transakcijske emaile naredil nov email (namesto info@domena.com naprimer prodaja@domena.com), bi to kaj pomagalo?

Če je server na blacklisti ti nič ne pomaga nov mail z istega serverja. Si preveril IP?

Sem, IP ni blokiran na nobenem serverju, mailtesterji prav tako ne kažejo težav.

Vse to kar je zgoraj omenjeno. Naredi novo domeno, zunanji strežnik, vse nastavitve pravilno in potem lepo začneš uporabljati to domeno. Če imaš res veliko tega je pametno tudi to domeno počasi uporabljati, torej jo najprej ogreti, šele kasneje pa ves traffic spusitit preko nje.
In potem to domeno vedno uporabljaj le za transakcijske maile, vse ostale pošiljaš iz neke druge domene, ki je spet zelo podobna tej osnovni.
Dodatno je fajn, če uporabljaš server, ki ti omogoča podrobno analizo dostavljivosti e-mailov, recimo mailgun ali sendgrid, za razliko od AWSja, ki ti tega ne omogoča.

Objava umaknjena – Financial 13. jan ob 21:27