Spletna trgovina - CRM - ERP - ticket - maili

Ima kdo narejeno karkoli podobnega?

V smislu Magento (multistore) + Zopim + Zoho + ERP (Pantheon/Vasco ali kaj podobnega) + AmazonSES + SMS

V glavnem, da v en sistem letijo vsi ticketi, vsa narocila, maili, telefoni, reklamacije, zahtevki (recimo temu crm), drugam pa skladisca, zaloga, nabava, racuni, predracuni in ostalo kar se tice poslovanja.
Na straneh (razlicne domene) je live-chat, ki pise v CRM, enako maili na support - zadaj je enotni sistem, ki lahko posilja iz razlicnih domen/mailov.

Vse na cimvecji avtomatiki in syncu :)

Tukaj je sicer Kopriva spraseval nekaj podobnega, nasel sem nekaj nezadovoljnih nad SugarCRM (1,http://www.internetmojster.com/cms/free-crm.html#p38050,3), samo so ze stare informacije.

Sprejemam tudi hinte za vsako postavko posebej :P

5 odgovorov

tole vse skupaj je po moje prezakomplicirana konfiguracija. Jaz bi ti svetoval, da si ogledas kombinacijo Magento + vTiger (ni treba imeti narocniskega, lahko imas lastno instalacijo). Seveda se ne da izognit modulu za sinhronizacijo (300$) ... Pol je pa od tebe odvisno kaj vse bos v vtigerja zuleku, zmore skoraj vse zgoraj nasteto, nekaj z dodatnimi moduli. Ampak prav aktualne situacije ne poznam, ker sem ga imel nazadnje aktivnega pred kaksnima dvema letoma, zame ja pac totalen overkil ...

2

Jaz imam custom ERP, ki vključuje: obdelava naročil od A do Ž, servis, stranke (filtriranje in dodajanje v kampanje, history naročil, email/sms in klicev stranke), statistika prodaje po kanalih, klicni center (klicne kampanje, email kampanje, sms kampanje, direct mail kampanje, email followup, sms followup, telefonski followup, direct mail followup, autoklicanje, statistike), aff sistem.

Potem pa imam ločeno
-E-računi za avtomatično izdajo računov
-GLS sistem za opremo paketov
-Pošta Slovenije Spremnico za opremo paketov
-Sendy za pošiljanje Email kampanj in Autoresponder
-Kayako Fusion za support, za email tickete ter inbound VOIP klice ter outbound klice (ker je ID stranke njegova telefonska številka, se ob vsakem klicu odprejo podatki, history naročil in klicnih akcij...)

Mislim, da vse to all-in-one ne boš dobil. Jaz sem samo za custom ERP zmetal ene 15k EUR + več kot 1 leto postopnega razvoja... in vsak dan se nekaj dodatno razvija :)

6

Jaz tudi delam na custom ERP, order managment, za podporo je zaenkrat Kayako.
Telefonske podpore še ni. Statistika oglaševanja ločena za enkrat.

Jeba je to narest - dela je ogromno. Kupit ne moreš - vse je premalo integrirano in premalo optimirano. Lahko zdruzis vec sistemov, a nikoli ne bodo optimizirani na minimalno število klikov + čimveč podatkov na eni strani.

2

Hvala vsem za odgovore :)

@perun, tole je ideal za cez 2 leti, ideja je res na cimvecji avtomatizaciji, da ne zgubljas casa s rocnim delom. Kakrsnim rocnim delom... Hvala za info glede vTiger, bom preizkusil kaj ponuja. 2 leti je precej casa, lahko so ga koristno porabili, lahko pa ne :P

@mika, zate vem da imas state-of-art custom zadevo glede ERPja :) ravno z namenom, da je cimvec avtomatizirano.

GLS sistem - kaksen sistem je to? Nimajo oni samo web appa ali desktop programa za tiskanje nalepk in nikakrsnega APIja?

Sendy itak dela na osnovi AmazonSESa, samo da se ti ni treba ukvarjat direkt z Amazonovim APIjem.

@Jure Damjan, exactly. Jeba, velika jeba, ki bi se ji rad izognil.

Mislis telefonsko podporo integrirat? Maile mas potegnjene notri?

Nikakor ne pricakujem, da bom dobil vse na enem kupu.
Samo pri vseh OS trgovinah, OS/SaaS CRMjih, slovenskih ERPjev je tudi nekaj (rabis, ce poslujes iz SLO), celo kak API se najde sem pa tja, itd ... bi clovek pomislil, da je nekdo zlozil ze kaj podobnega skupaj.

Custom razvoj vedno obstaja kot moznost, samo iskreno se mi zdi trapasto. Da od vseh CRMjev ni en dovolj dober oz. se ga ne da prilagoditi nekemu poslovanju multistora?
Je kdo v zadnjem casu preizkusaval kak drug sistem?

1

Taka ideja / cilj je bil pri SS, da na koncu ponudimo from anywhere to anywhere, ampak ...

Mika, zakaj ne prodajaš takega sistema, sliši se fajn?

1