Magento vs. Shopify

Sodelujem pri projektu kjer bomo prešli iz custom made (Parse) trgovine na Magento/Shopify.

Z Magentom imam nekaj izušenj in vem, da je implementacija novih funkcionalnosti izredno enostavna. Da o 5000+ extensionih ne govorim. :)

Programer s katerim sodelujem predlaga Shopify. Pogledal sem si platformo in na prvi pogled izgleda solidno. Vemo pa, da se ogromno težav pojavi kasneje.

Mi lahko kdo iz prve roke pove kako ima Shopify urejeno glede:

  • multilingual
  • povezava z DHL/DPD
  • cart abandonment
  • autoresponderji glede na orderje in behaviour userja
  • klicanje kuponov preko URL-ja
  • AB testing

Vsako mnenje dobrodošlo.

26 odgovorov

Shopify je res v porastu: https://www.google.com/trends/explore#q=shopify%2Cmagento

Tu opisuje razlike: http://ecommerce-platforms.com/compare/shopify-vs-magento-community-edition-ecommerce-platform-comparison
Multilingual: Shopify does not offer full multi-lingual capabilities directly. For creating fully multi-lingual stores, third-party/paid apps are available for Shopify. Another option available at Shopify is to custom code your theme/templates with a simple as well as an advanced level interface. Magento is again at an advantage here, with more in-built multi-lingual support
http://www.ecommercefuel.com/shopify-vs-magento/
Cart Abandonment: A few of the things I specifically appreciated about it:
It asks for an email address as field #1 to increase the number of people you can send abandon cart emails to.

2

Odvisno kaj želiš. Če hočeš res orenk SLO/CRO trgovino, razni view stori, različen domene/pod-domene v enotni administraciji potem Magento, podpora za Moneto in tako dalje. Kadarkoli želiš X stvar, kot dodelavo. No problem.

Če pa želiš dokaj out-of-the-box rešitev in language, ki je v Shofiy v osnovi dobro podprt, cenejše zadevo in lažje vzdrževanje, potem Shopify. Ne podpira pa npr. Moneto in podobno (SLO specific).

Magento je zver, ki jo moraš ukrotiti, da deluje ODLIČNO. Razni pol-izdelki z budgetom do 1000-1500€ in dolgo specifikacijo je brezveze, ker je nivo znanja, ki ga Magento potrebuje tako visok, da za 2000€ ne boš dobil dobrega programerja/designerja, ki ti bosta naredila TOP trgovino s precej moduli.

Defenitivno Shopfiy, če si na začetku poti in ne boš kaj dosti customiziral ALI pa, če si preveč tehnični tip in boš potem v Magentu se izgubil, ker ti inženirsKa žilca ne bo dala miru in boš stalno hotel še ta in ta in ta extension, potem ti bo pa to podrlo to in to ... vmes pride še upgrade.

Shopify + ta del budgeta za razvoj Magenta dej v marketing:)

12

@human: Če bi hotel še kak info, da ti pomagam primerjat Magento ... ali povedat kako se kaj reši v Magento in kak je budget zato, kje so problemi itd. mi pošlji ZS, pa se slišiva na skypu. Free valda, da ne boš mislil, da ti skušam kaj prodati:)

2

@Roky: tole tvojo zgoščeno razlago za Magento sem shranil kot text in kot screenshot in jo bom s pridom uporabil za "pošteno" predstavitev Magenta tistim, ki me kontaktirajo za Magento top shop paket za 600 eur "saj je samo install + par nastavitev" ..... upam da se lahko sklicujem na Creative Commons pri uporabi tvojega posta .... skratka post meseca glede hitre in nononsense razlage Magenta za nove uporabnike !

4

@human : upam da nisi spregledal da je Shopify od 80 na mesec dalje (hosting in cdn vključen) .... čeprav je cena za Magento navkljub temu da je "free" v končni ceni višja ... z vps, vsemi naročninami in pluguni - če delimo na mesec je treba računati vsaj 100-200 eur na mesec (po moje) ...

@1qay1qay: Itak, ni problema. Hvala lepa. Laska mi:) Dodej zraven, da za ta paket raje ponudiš Wordpress + Woocommerce.

Kot dodatek. Če greš na Shopify in potrebuješ SLO specific (Moneta npr.), potem Shopamine.

1

Roky, tako BTW z Moneto, misliš da ni tole malo out, odkar so naročnino za uporabnike uvedli? Vsaj kar gledam pri nas na smsapi.si, je delež plačil z Moneto upadel za 5x.

Moneta je le specifičen primer. Odpade tudi Activa / Bankart sistem, mogoče celo TrustPay če Shopify tega ne ponuja. Bolj gre za poudarek, če izbereš Shopify platformo je fast, secure, simple + sistem je v clodu, torej vzdržujejo sistem/buge / downtime. NE MOREŠ pa delati custom zadeve specifične na SLO trg (npr. Moneta).

Magento je pa big, complex ... ampak odličen, ko rabiš nekaj, kar fits your needs perfectly + imaš budget zato. Tukej Magento zmaga. Totalno.

2

No tako ja, dobro napisano.

Ima kdo link do kakšne slovenske Shopify trgovine? do sedaj še nisem zasledil.

Drugače pa ja če hočeš delat resni biznis potem si narediš trgovino po meri poslovanja, če potrebuješ pa za neko dopolnilno dejavnost potem je pa Shopify in ostali podobni čisto dovolj.

11