Affiliate marketing guru iz Slovenije?

Pozdravljeni,

zanima me če imamo tudi v Sloveniji tudi kakšnega mojstra Affiliate marketinga, ki zadevo izvaja na tujih trgih (top 5 angleško govorečih držav) in počne to full time z vsaj 5-mestnim mesečnim profitom. No skoraj siguren sem, da nekdo iz SLO ustreza temu opisu, zanima me ali je morda kdo takšen na formu oziroma kako priti v kontakt s takšno osebo.

Najlepša hvala za pomoč.

4 odgovori

V sloveniji je nekaj takšnih mojstrov (tudi na tem forumu), ki delajo v tujini in imajo 5 mestni profit mesečno. Skoraj zagotovo pa ne obstaja tak, ki bi delal 5 mestni profit na slovenskem trgu :). Vem pa, da se jih večina ne omejuje z angleško govorečimi trgi ker obsaja veliko manj konkurenčnih trgov.

2

Mi imamo start-up mobilno aplikacijo in zraven še fizičen produkt. Iščem nekoga, ki je v tem res dober, da bi me bil pripravljen malo podučiti o podrobnostih in trikih, kako dobiti čim več targetiranega traffica na našo stran. Tako, da če poznaš koga, ki bi bil pripravljen z mano odvoditi kakšno mentorsko uro, se toplo priporočam.

Seveda obstajajo ali obstajamo. Vendar...

Zakaj se omejuješ na svetovanje preko slovenca, če imaš aplikacijo za milijardni trg in ti lahko svetuje ogromen bazen drugih svetovalcev?

Če prav razumem želiš marketing osvojit v par urah in potrebuješ "guruja" da ti bo svetoval katere gumbe pritisnit? Magic bullet ne obstaja. Obstaja samo trdo delo. Ali pa da enostavno daš to ven delat, prepustiš drugim, če nimaš namena sam delat.

Trdo delo pomeni, da je ves material za učit zunaj. Zastonj. Ti boš pa moral ga predelat in se zakopat. Si umazat roke.

Drugo pa je da pripraviš denar in ti bodo to storili tisti, ki si roke s tem mažejo že desetletja. Imaš mobile app. poglej mobile app marketing providerje.

Obstaja tudi srednja pot, vendar si pri njej še vedno umažeš roke.

V par urah ti ne boš razumel kaj ti svetovalec za 200-300 eur na uro razlaga, ker v praksi nisi izkusil niti ne ne boš znal implementirat zadeve, ker enostavno ne gre tako hitro. Če hočeš da gre tako hitro plačaš celoten servis drugim in gledaš šov.

To je nekako tako, kot bi obnavljal stanovanje in bi rekel: kupil sem parket pa bi ga rad položil. A obstaja kak parketar, ki položi za 5 mestno mesečno cifro parketa, da bi mi svetoval kako naj sam položim parket. Si kar predstavljam...

Enako je tu. Sploh pa, ko imaš na voljo toliko učnega materiala... če bi rad čim ceneje, seveda. Če ne, plačaj celoten paket in se posveti raje produktu.

13

Začni z Facebook-om, tako boš najlažje dobil targetiran traffic :). OS, device, age, gender, etc. - vse lahko targetiraš, in dobiš svoje idealne potencialne stranke na svojo stran. Poleg tega je FB "prijazen" do začetnikov, ker lahko začneš z $5/dan... Seveda dokler si znotraj TOS in ne narediš kakšne bedarije.

Tukaj je nekaj action step-ov:

1) naredi FB page za vaš gadget/app/brand
2) odpri Business Manager na vašo firmo in poveži vaš brand page
3) pripravi si landing page za vaš app
4) spoznaj vse možnosti oglaševanja, ki jih FB nudi - za vas recimo: app installs, PPE, Conversions, Clicks, etc.
4) TESTIRAJ

...torej "trika" ni, moreš ugotovit skozi testiranje, kaj bo za tebe delovalo.

Lahko pa magari kak vodič vzameš, recimo na Udemy, da bo malo lažji proces uvajajnja.

1