Background image v PDF - tcpdf

Imam skripto, ki uporablja tcpdf za rendiranje PDF iz html. Gre za prilogo, ki gre zraven maila uporabniku. Podobno zadevo ima večina eshopov (presta..).

Rad bi generiral pdf s tabelo, ki ima sliko za ozadje. V vsakem primeru mora slika past za tekst. V html mailu mi to brez težav uspe, pdf pa ne. Sliko lahko prikažem, a ne kot ozadje.

Kot vem ima tcpdf omejitve s css pravili in ne omogoča bacground image. Žal tudi position absolute ipd ne. Je kdo poskušal kako rešitev in bil uspešen?

9 odgovorov

TCPDF ima precej omejeno podporo za CSS stile*font-family
*font-weight
*font-style
*text-decoration
*background-color
*color
*text-align
*height
*width
Precej boljša alternativa jehttps://github.com/dompdf/dompdf, s precejšno podporo CSSju - https://github.com/dompdf/dompdf/wiki/CSSCompatibility

To na žalost že vem :)
Iščem magični trik.

Priporočam mPDF - https://github.com/mpdf/mpdf. Delal s to knjižnico 3 mesce nazaj, brez problema.

Matjaž:
To na žalost že vem :)
Iščem magični trik.

magični trik ponavadi brez priprave ne uspe ;) v tem primeru bi rabu popravit knjižnico, da bi podpirala background-image :)

Dvomim da obstaja simple rešitev, boš moral verjetno kr konkretno plunit v roke.

Ti pa NE priporočam da menjaš v mpdf. Vsaj mi smo imeli zelo veliko težav. Na začetku sicer ne, več ko smo delali z njo, več nelogičnosti in čudnega delovanja smo odkrili :).

1

@pavarti, hvala za informacije. Kaj točno pa je šlo narobe? Oziroma s čim so bile težave? Jaz sem mpdf uporabljal za generiranje pdf predračuna in tu načeloma težav ni bilo.

Predvidevam da si searchal?

https://sourceforge.net/p/tcpdf/discussion/435311/thread/b69ee8c6/

Je že kar nekaj časa nazaj, tako da točno se ne spominjam vsega. Vem da smo imeli težave z natančnostjo pri robovih, postavitvah in razmakih. En font je čudno prilazoval. Vem da je nekatere stvari napačno izračunaval tako da smo morali sami spisat nadomestno logiko. Teh stvari je bilo ogromno.

Se je pa uporabljalo za generiranje kataloga (100+ strani), kjer je moralo biti vse pixel perfect. V kočni fazi tudi s tcpdf smo imeli nekaj težav, ampak niti približno toliko kot z mPDF.

carli:
Predvidevam da si searchal?

https://sourceforge.net/p/tcpdf/discussion/435311/thread/b69ee8c6/

Če misliš tisti edit na koncu? Če prav razumem, je dečko uporabil komando pred html render. Jaz pa rabim background tabele, ki se bo šele rendirala, torej to lahko naredim le s css oz style.

Hec je, da tabela ni vedno na istem mestu v dokumentu in ne vedno. Tako ne morem slike "hardkodat" že v tcpdf.