[wp] imedomene.com/subfolder na subfolder.com

Postavil sem WP multisite in imam (zame) specifično situacijo:
- Na voljo imam tri domene:imedomene.com, subfolder1.com insubfolder2.com
- Na nosilni imedomene.com domeni je namšečen WP MS in plugin WordPress MU Domain Mapping, ki sem ga nastavil, da deluje na način "subfolder" (in ne subdomain)
- v WPMS sem kreiral strani in nastavil mapping (vsak site ima svoj ID, ki ga je potrebno v konfiguraciji mappinga vnesti, kar sem tudi naredil)

Mapiranje ne dela. Strani odpira na dejanskih naslovih (s subfolderjem). Ker imam domene registrirane (in naj bi bili url-ji tudi na nekem promo materialu), ne bi želel reševati s subdomain konfiguracijo, ki bi verjetno delovala (dodan A record), vendar sta potem registriani domeni povsem odveč.

V navodilih sem bral, da je za mapiranje potrebno urediti DNS recorde. No, tu sem se nekoliko izgubil, ker sem poskusil vnesti CNAME za domeno subfolder1.com in sicer v obliki imedomene.com/subfolder1-> subfolder1.com ampak mi takšnega vnosa sistem pri registrarju (in hostingu obenem) ne dovoli.

Ima kdo kakšen nasvet? :)

4 odgovori

Desperation bump :)

1

Ok, zadevo so mi pomagali urediti pri hostingu (Žabec.net).

V osnovi je bil problem moje nepoznavanje DNS zapisov in različnih načinov, kako neko (sub)domeno routaš in kako vsa ta čreva delujejo :)

Če bo kdo kdaj potreboval pomoč pri postavitvi WP Multisite-a, naj me pocuka za rokav.

1

Pri Žabcu so sedaj uredili WP subdomain multisite? Sam sem se s tem ubadal cca 2 leti nazaj in so mi takrat na supportu rekli, da "načeloma to ni možno" :)

Tako, da lepo slišat, da je sedaj tudi to opcija :)

Ja. Sem preveril nekaj mesecev nazaj in je bil odgovor "načeloma da", kar je bilo dovolj dobro, da sem stranko preselil k njim in zadeva špila. Moje stranke se pač selijo k Žabcu :)