Newsletter

Kako poslati iz lastne domene, maile kjer ne bo končala v spam?

11 odgovorov

Kako napisati vprašanje, ki bo omogočal, da ti pomagamo?

921

OvcaX:
Kako napisati vprašanje, ki bo omogočal, da ti pomagamo?

Vprašanje je sledeče, kako poslati newsletter preko naše domene-podjetja na 62 tisoč mailov in da bi se izognili spam filtru?
Veliko mailov konča v spam, zakaj ne konča v promocije itd ... to govorim za gmail.

Od 62 tisoč poslanih mailov jih odpre 4%, kar se mi zdi zelo malo, lahko pa se motim.

Upam, da sem bil bolj jasen :)

Hvala

1

Mislim da je @OvcaX pričakoval odgovor v smislu kateri newsletter software/storitev uporabljate, imate imate nastavite, npr DKIM, itd. Si preveril ali je domena/ip na kakšnih spam listah? Kako pogostokrat se piše? Kakšna je narava emailov (promocije..)... zadev, ki vplivajo na to kam pristane email je veliko. Povej tisto kar veš.

3

Točno tako.

Res pogrešam, da se opiše zadevo čim bolje in ne z enim stavkom.
Časi ko smo verjel v magične kugle so mimo

31

Uporabljamo Direct Mail program večinoma zaradi reporta, DKIM tega nimamo vsaj tako javi na internetni strani (www.mail-tester.com) sem pravkar zvohu stran, domena ni v spam listi sem jo večrat pregledal, piše se 2x na teden pošilja se večina kupone za popust za določene izdelke.

Če maili niso optin, pošiljate spam. 4% open rate za neznanega pošiljatelja za nezaželeno pošto se mi zdi dost normalen, če ne še visok.

Dkim, dmarc, spf, ptr, brez blacklist in ogret IP so predpogoj. Ko mas to postiman se lotis pisat engaging mail subjecte, ki vlecejo na klik in branje.

Slisal sem tudi, da gmail gleda scrolling pri branju maila - vex ko user scrolla, bolje je, ampak ne me drzat za besedo.

Za click through je pa tut par for, ampak niso lih za velo javnost ;-)

1

Kako se pridobi te Dkim, dmarc, spf, ptr, ..

Hvala

Princo:
Kako se pridobi te Dkim, dmarc, spf, ptr, ..

Hvala

Let me google that for you

1

Najprej nam tudi skopiraj originalni header emaila, kateri je šel v spam. Napotke najdeš tule: http://www.johnru.com/active-whois/headers-yahoo-gmail-hotmail-aol.html

Uporabi tudi tale tool https://www.mail-tester.com/ in nam pripni screenshot, da vidimo, kje si blacklistan.

Nasvet: prvi mail naj bo engaging - cilj so kliki na link in pa replyi na mail. Žal boš moral odgovorit na par 1000 sporočil... ampak če komunikacija ne bo obojestranska, bo to za Gmail očiten znak, da gre za reklamna sporočila... in glede na velikost liste je to verjetno SPAM.

Kar pa se tiče dostave v Inbox - max 3 slike, max 300x300px dimenzije, in 4 linki na isto domeno. Vse ostalo je znak, da je email promocijske narave, zato gre v Promotions.