Dropshipping v EU, USA ali oboje

Pozdravljeni

Namen imam iti na svoje oz. začeti z svojim biznisom. Na misel mi je prišel dropshipping, vendar nimam nič znanja glede tega. Pripravljen sem se seveda vsega naučiti, da bi to bil morda nekoč moj biznis. Seveda sem zaposlen, prosti čas kolikor ga imam bi pa namenil učenju dropshippinga in upravljanja le tega. Imam kar nekaj vprašanj če bi morda hotel kdo pomagat in jih bom kar naštel:

  1. Se še sploh splača ukvarjat z dropshippingom in s tem kaj zaslužit ali naj raje prosti čas namenim za kakšen drug posel?
  2. Kako je z našo zakonodajo? Bi moral potem čez čas odpret s.p. ali je dovolj preko paypala?
  3. Kje ste se ostali mojstri naučili do potankosti teh zadev? Na youtube je polno samooklicanih gurujev, ki čudežno služijo velike denarje v par mesecih zraven pa ponujajo tečaje za učenje. Seveda vemo da je tole nateg, zanima me pa če obstaja kak video ali knjiga po kateri se lahko dosti naučiš?
  4. Se zaradi shippinga in ostalih zadev bolj splača iskati produkt v EU in ga v EU tudi prodati ali lahko isto brez problema tudi v USA? Ker kot nekako opažam je američanom dosti lažje uspet z dropshippingom kot komu v EU.
  5. Kje in kako začeti? Shopify + Aliexpress, ebay + aliexpress ali kaj čisto drugega? Ter kje bi bilo najboljše iskati produkte?

Upam da za začetek ni preveč

Hvala

1 odgovor

1 1
  1. Če že sprašuješ tako splošno, veliko ljudi tukaj bi reklo, da je bolje delati z digitalnimi produkti/storitvami. Torej takšnimi, kjer niso vključeni nobeni fizični procesi.
  2. Takoj moraš odpreti s.p. sicer delaš na črno. PayPal je samo plačilni instrument.
  3. Moraš vedeti, da je EU brezcarinsko območje, btw. iz katerega gre ven UK čez 3 mesece. Vse te stvari okoli carin, davkov, računov ipd. ti mora nekdo razložiti ali pa jih z vztrajnostjo lahko izbrskaš na internetu. Pazi tudi, ker nekateri računovodje ne vejo vsega in kakšenkrat govorijo na pamet.