Predstavitev projekt - Della Spina - dioptrijska očala

Zdravo,
po treh letih in pol dela je ugledal luč sveta naš startup Della Spina. Delamo dioptrijska očala z novin modelom prodaje. Ljudje si izberejo tri okvirje, ki so jim všeč, mi v vse 3 vgradimo njihove dioptrijske leče in jim jih pošljemo domov. Nosijo jih 1 teden in se šele na to odločilo a jih kupijo ali ne. Lahko tudi vse vrnejo, popolnoma brezplačno.

Cenovno smo 50% ali več % cenejši od običajnih optik. Imamo lastne okvirje in sami brusimo leče. Backbone je ERP Odoo, spredaj pa je praktično samo prikazovalnik Odooja. Payment procesor je Paylane.
Smo pa estonsko podjetje, ker je Slovenija precej neprijazna do optik, pa tudi zato, da smo odmaknjeni od konkurence, ki bi nas rada utopila v žlički vode. :)

Imamo že kar spisek kaj moramo popravit v SP1, ampak vsi predlogi in feedbacki so zelo dobrodošli.
Hvala, Marin

2 odgovora

Nekaj komentarjev na hitro, ki bi vam znali pomagati, sploh v kasnejši fazi, ko bo več traffica:

  • Prvo vprašanje, ki se mi porodi je ali lahko vsa tri očala vrnem, če mi ne odgovarjajo.
  • Vaša ciljna publika so slabovidni, vendar tekst v 1-2-3 (druga vrstica) je premajhen in pattern v ozadju zelo otežuje branje
  • Glavne CTAje (dodaj v košarico) pobarvjate v rdečo, ki je super že del branda (gumb s patternom izgleda kot disabled)
  • Produktne tekste povečajte vsaj na 18px, če so slabovidni vaša publika
  • Ko štartaš nek nov koncept prodaje, je ponavadi vprašanj potencialnih kupcev veliko - če že ponujate live chat, dajte ga malo izpostavit (že močnejša senca bi super izgledala). Livechat je goldmine v tej fazi
  • Ko kliknem na prvi strani v bannerju “več informacij” dobim drugačen 1-2-3-4, kot tisti v drugi vrstici na prvi strani. How to teksti morajo biti enaki, povsod.
  • Vaš glavni CTA je trenutno “Več informacij”, kjer se skriva how to, podoben tistemu v drugi vrstici. Zakaj ta CTA raje ne zamenjate z “Očala zanj” + “Očala Zanjo” (rdeča gumba!), ki bi peljala direktno v trgovino. Vseeno koncept prodaje spet ni tako kompliciran, da bi glavni CTA moral peljati na how to. Naročiš tri pare očal, dvoje vrneš, ene obdržiš in jih plačaš.
  • Naj vas ne bo strah vkomponirati FAQ na vsak product page posebej

Sicer pa na srečo še dobro vidim, tako da nisem vaša ciljna publika.
Super ideja, upam samo da prihaja iz nekega raziskanega paina :)

All the best,
Jaka

2

Jaka, najlepša hvala za te komentarje, so zelo na mestu! –

Hej,
še malo SEO komentarjev Marin,
https://www.dellaspina.si/shop?gender[]=male bi moral biti dellaspina.si/moska-dioptrijska-ocala, torej statični URL, z keywordom. In potem tudi optimizirajte vsak URL za njegov glavni keyword. Glavni naslov na tej strani je "moški", seveda bi moral biti Moška dioptrijska očala. In na to pristajalno stran tudi dodajte vsebino, ki bo kaj razložila, kaj je na tej strani.
Tudi vsebine na How it works lahko še optimizirate, tele harmonike z # v URljih nikakor niso optimizirana stvar.
Vem, da vam je SEO sedaj zadnja stvar, ker Facebook oglaševanje, ampak če vsaj osnove uredite lahko celo kaj prodate iz organskega prometa, da se ne boste čez 2 leti spraševali, zakaj ste 95 % reliant na Facebook advertising, ki postaja vedno dražji.

2

Hvala! Bomo uredili, še posebej, ker gremo relativno hitro v IT. –