Spletna trgovina: vsebina za "Pogoji poslovanja, Varnost osebnih podatkov, Način plačila itd."

Potreboval bi vsebino za omenjene strani, pač nekaj šablonskega, da se potem prilagodi za vsako trgovino posebaj. Predno začnem vse pisati sam, sem malo preveril ostale spletne trgovine in ugotovil, da jih ima večina besedilo zelo podobno oz. enako, kljub temu, da so izdelovalci spletnih trgovin različni. Torej kopirajo en od drugega oz. obstaja kje kakšno "šablonsko" besedilo, da ne bi kršil avtorskih pravic? Lahko tisti, ki imate spletno trgovino ali jih izdelujete, kako uredote te formalne zadeve? Pa da je v skladu z GDPR. Hvala.

Nazadnje urejal netufo (27. mar 2019 ob 18:32)

4 odgovori

Ne kompliciraj preveč, pogledaš pri drugih in prilagodiš svojim potrebam. Glede na to, da morajo biti pogoji spisani v skladu z zakoni, prav dosti inovativnosti glede vsebine ne moreš pričakovati. Ko sem delal za svojo spletno trgovino in sem določene dele prilagodil po svoje, sem čez en mesec tako ali tako dobil dopis iz tržne inšpekcije in sem moral vse popraviti na enak način, kot imajo vsi ostali.

2

Hvala za info. Lahko prosim daš link do kakšne trgovine, kjer je zagotovo vse v skaldu z zakonom?

To pa najbolje, da pišeš na tržni inšpektorat - vsak inšpektor si namreč zakon tolmači malo po svoje. Jaz sem določene člene kopiral od največjih (npr. mimovrste), pa za našega inšpektorja ni bil dovolj dober. Če popraviš, tako ali tako ne dobiš kazni, tako da naredi, počakaj na nadzor, in potem popravi. Svojo energijo pa raje vloži v bolj koristne vidike spletne trgovine.

2

Kot je omenil predhodnik, inspektorji ti bojo 3 povedali vsak svojo razlicico.

Poglej nekaj najvecjih, najbolj znanih trgovin. Pri njih naj bi vse stimalo.

Ampak sam sem pred 6 leti ugotovil da sem jaz za enak prekrsek kot en ogromen trgovec dobil kazen. On pa ne.. Ker je bil pac velik... Kako je uredil da ni dobil kazni nevem bil pa je v enakem prekrsku kot jaz.

Ampak ja načeloma mimovrste, enaa, ideo, licila... Tu mora vse stimat :)