Facebook Oglaševanje

Zdravo, predkratkim sem začel z Facebook oglaševanjem svoje spletne trgovine. Gre za specifičen izdelek, ki ga po raziskavi trenutno prodajam edini. Oglaševalske akcije so tri, vsaka po 20€ dnevno, targetirani so ljudje nad 18 let, ter usmerjene so vse v klike in ne dejavnost, gre pa pri vseh za isti artikel samo drugačen oglas. Skratka prve tri dni je bila prodaja med 4-5 izdelki dnevno kar je razumljivo, kljub izgubi. Nato med 4-15 dnem vsak dan med 25-40 prodanih izdelkov dnevno, potem pa od petka naprej poraz, dnevno ne pridem preko 5 izdelkov, skratka v četrtek 40 v petek pa 3 in potem vsak dan 3-8 max, tako da pri 60€ za oglaševanje delam izgubo. Oglaševalske akcije prinašajo še vedno isti promet, torej traffica na spletni trgovini ne manjka, ampak konverzij pa ni. Razumem, da sčasoma pade zadeva, ko se ljudje zasitijo ali oglasi zastarajo, ampak ni pa mi jasen padec z 40 - 3 v enem dnevu. Ima mogoče kdo kak nasvet zame, bi bil zelo hvaležen, ker vidim, da stvar se prodaja, ampak ne razumem tega dropa naenkrat, ker ni dropa v obiskanosti in klikih samo nenaden drop v konverzijah. :)

9 odgovorov

Neka nihanja so po moje normalna. Na moji spletni trgovini ob konstantnem obisku pride obdobje, ko 4 dni ni naročila, nato pa v enem dnevu dobim 5 naročil, nato spet 0.

Si spreminjal ceno, stroške dostave, način dostave ali karkoli drugega na spletni strani?

2

Ne čisto nobene spremembe, saj sem pričakoval nihanje, ampak sem predideval padec 40-30-20 takrat bi smatral da so oglasi že slabi in pada obisk in zanimanje, ampak tale nenaden padec danes 600 obiskov 40 prodaj, jutri 600 obiskov 3 prodaje.

1

Verjetno so zgolj nihanja, pa čeprav včasih deluje neverjetno.

Jaz praviloma oglašujem konstantno z določenim zneskom na dan. Obisk je recimo da več ali manj enak ali vsaj podoben +/-. Naročil je včasih veliko, včasih pa malo ali celo nič. Zgodijo se slabi tedni, ravno tako se zgodijo tudi odlični tedni. Prav tako lahko govorim o slabih mesecih in odličnih mesecih.. Tako pač je I guess :)

Lp, Rok

3

Želel bi še dodati, da jaz za pomembno smatram predvsem letošnji mesec glede na lanskoletni (isti) mesec. Primerjam torej oktober 2018 z oktobrom 2017, je pa odvisno, kaj prodajaš (recimo vpliv vremena). Ogromno je faktorjev :)

2

Rok.si, dober pogled na situacijo, malce sem nov v tem, seveda sem pričakoval padce ampak ne tako ekstremnih, bom probal par "oglaševalskih zadev" stestirati. Pozna kdo kako dobro agencijo oziroma koga, ki se ukvarja z Facebook oglasi? Kako se to sploh zaračunava? Provizija glede na prodano ali fiksni zneski?

pri nas je konec meseca vedno slabši promet... tako da je tudi par dni pri nas zelo slaba prodaja, na prodajo vpliva več dejavnikov..

3
Objava umaknjena – Infos700 30. okt 2018 ob 21:07

No stanje se popravlja, sicer uporabljam tudi Google ade, ampak v skrajno majhni obliki, ker se ne da strank tako targetirati kot na FBju, prilagam zanimivost, sem delal ta vikend eksperiment. Na linku poraba na google oglasih, sicer zelo majhna glede na število klikov, ampak na Facebooku sem iz 100€ v dveh dneh ustvaril 67 nakupov cena klika je bila 0,2€, torej ca 500 klikov, medtem ko sem iz google adov za dobrih 220€ in 4200 klikov ustvaril 4 nakupe. Kaj menite? Po mojem je razlika targeting in pa seveda, da vsaj sam "kot stranka" oglasom na Facebooku veliko bolj zaupam kot tistim na googlovem prikaznem omrežju.

http://shrani.si/f/y/IY/18YIM2O7/screenshot4.png

1
Objava umaknjena – mkrmpotic 6. nov 2018 ob 23:25