Katera dostavna služba?

Pozdravljeni,

zanima me katero dostavno službo priporočate. Pošiljal bi pakete cca D150cm, Š25cm, V25cm teže od 20 do 60kg lahko tudi po več lažjih paketov skupaj isti stranki. Pakete bi najprej pošiljal v Avstrijo, Nemčijo kasneje pa mogoče tudi v ostale evropske države in če bo posel stekel se bi mogoče čez nekaj let spustil na globalno raven. Dobrodošla bi bila tudi sinhronizacija z spletno trgovino pri izračunu stroškov, času dostave, sledenju in izvozu naslovov prejemnika. Kar nekaj je ponudnikov (DHL, GLS, DPD, UPS, TNT,....) pa me zanima vaše mnenje preden začnem klicat okoli in pošiljat povpraševanja.

4 odgovori

pozdravljen,
cenovno so skupaj tnt in dhl, posebej pa dpd in gls.
gls in dpd imajo omejitve pri velikosti paketov, če imaš več paketov na isti naslov se šteje vsak posebej. pri teh dveh dobiš cenik in je potem to to.
pri dpd-ju imaš bolje urejeno zavarovanje pošiljk, kar pri gls-u ne boš dobil: pri vsaki reklamaciji najdejo odgovor da ni njihova krivda (pa čeprav bodo vidne vilice od viličarja ali pa čevelj) so pa oboji hitri in ugodni. tudi programsko so dodelani in sledenje je aktivno.

za večje in težje pošiljke pa se splačajo tnt ali dhl.
vse je odvisno kako stvar pošiljaš in kako. koliko je pomembno zavarovanje, itd.

1

Je možno spletno trgovino sinhronizirat z dvema dostavnima službama. Npr. do 31,5 kg bi mi računalo DPDjevo dostavo, naprej do 40 kg pa GLSjevo. Imam izdelke ki spadajo v XL razred dostave od 4 kg naprej. Pri GLSju je večji paket z lažjo vsebino dražji za pošiljanje kot pri DPDju

Sigurno, je pa odvisno od sistema, samo pazi da dobro premislis :)))
0<=31,5kg = DPD
31,5 - 40kg = ???
40+ = GLS

V naši spletni trgovini ponujamo GLS, DPD, UPS in pošto. V Magentu je enostavno ponuditi kolikor želiš različnih metod.

Glede zavarovanj pa je tako, da GLS ponuja le do 500 EUR, ostali pa do več. UPS skoraj neomejeno. Je pa lažje oceniti ta zavarovanja, ko se nekaj izgubi.

Pri pošti so nam izgubili nekaj paketov in sicer vedno tuje pošte. Ko se izgubi v Avstraliji je problem, ker je krito le do cca. 850 EUR. V Savdski Arabiji le do cca, 450 EUR in tako naprej. Pred pošiljanje je tako obvezno preveriti kakšna je omejitev v naslovni državi.

Pri DPDju se zavaruje vedno glede na vrednost, našo izgubo bomo pa sedaj reševali na sodišču. Ko so namreč to doživeli pri njih je bilo najprej z njihove strani vse priznano, potem pa so naše zahteve začeli kar ignorirat. Z nemško firmo smo pa še vedno....

UPS je po mojih izkušnjah najboljši pri tem. Smo izgubili paket za 2.5k EUR in so nam vrnili škodo v 10tih dneh. Kapo dol.