Fitness oziroma pametna zapestnica - Android

Bom kar na tem forumu prašal, ker na drugih tako nisem registriran :)

Skratka, iščem pametno zapestnico ali fitness zapestnico, katera bi bila povezljiva za Android telefonom. Na internetu jih je kar precej ampak bi jo rad kupil v Sloveniji, ker gre za darilo.

Poleg osnovnih funkcij kot so koraki, kalorije, kakovosti spanja potrebujem še merjenje pulza. Ostali mini bonbončki dobrodošli ... (notification za klic/sms, remote selfie ...)

Imam Huawei Honor 8 in bi rad uporabljal kar aplikacijo Huawei Health, kjer že vodim "dnevnik". Predvsem mi je pa všeč, ker mi preko GPS riše, kje sem prehodil, kilometrino ...
Cena v rangu nekje 50 EUR

Gledal sem to dve uri:
- https://fitshop.si/pametnazapestnica-t1
- https://fitshop.si/pametna-zapestnica-d7

Vendar ne vem, ali omenjeni uri lahko povežem na Huawei Helath app, support pri tej trgovini je pa zelo kupcu neprijazen.
Kakor sem gledal app od te zapestnice pa nima GPS tracking ...
Original Huawei FIT watch pa nimajo v Sloveniji oziroma je preko ebaya 130 EUR

Mi lahko kdo pomaga pri izbiri ter nakupu?

9 odgovorov

A to ženi rojstnednevno darilo kupujes, da bos lahko sam uporabljal zapestnico?

u clever

1

Dejansko jaz iščem zase, da mi jo kupi :)

sem bral raziskavo, da ljudje zaradi te zapestnice manj naredijo na seb.. ker pogledajo koliko korakov etc so naredili tisti dan in si na ta račun privoščijo dodatne cukre oz se nehajo gibati.

2

Pri meni je ravno obratno, ker vidim, da moram narediti še toliko in toliko korakov grem dostikrat samo zato peš namesto z liftom :)
Definitivno me še dodatno motivira.

Imam pa eno bolj cheap zadevo, ki sem jo dobil free (razen naš ddv) z vnovčenjem letalskih milj, a mi je vseeno ok malo za testirati.

Pa še tisto, ko me opozarja, da se nisem gibal že cca uro mi je ok, ker zdaj se večkrat prisilim, da se malo sprehodim od računalnika, kot sem se prej.

Tako da vsekakor ne bi rekel, da sem zaradi ure bolj len ali da pojem več cukra ali popijem piva :) kot bi ga drugače. Seveda pa kdor je že sam po sebi discipliniran in skrbi za rekreacijo ne potrebuje teh ur.

3

Mene tudi bolj motivira zapestnica oziroma funkcije, katere ponuja že skoraj vsak pametni telefon. Zadnjič sem si naročil zapestnico preko ebaya, sedaj jo samo še čakam ...

Jaz sem ugotovil, da me najbolj zanimajo:
- višinska razlika
- razdalja
- čas
- nadmorska
- srčni utrip
- pot na izhodišče :)

V glavnem gps pogojeni podatki.
Vse, kar se tiče kalorij in drugih telesnih indikatorjev, spremljam skozi počutje.

Sem pa dobro leto dni nazaj pregledal stanje na trgu in ugotovil, da je dobro vedeti ali potrebuješ zapestnico za fitnes, zapestnico za outdoor aktivnost (ter katero) itd. Dražje so bile "kompatibilne" z večjimi online storitvami za analizo, vodenje (programa vadbe) in prikaz podatkov. Cenejše so za polno funkcionalnost potrebovale bližino (bt) telefona, dražje so bile v tem smislu samostojne in bolj uporabne za "resne" pi*darije delat :)

1

In katero si kupil?

Zapestnice nobene * :)

  • Nekkaj časa sem tetstiral Samsungovo zapestnico, ki sem jo takrat "dobil" s telefonom. Kupil sem Suunto smart uro, ki je precej izven zastavljenega cenovnega obsega.

Jaz sem obe (zapestnico in uro) pogosto pozabil napolniti ali pa napolnjeno zjutraj vzeti z omarice :)

Živjo,
Če potrebuješ kakšno pomoč glede zapestnic mi lahko pišeš.

Lp

1