Java php mysql

Dober dan,

izdelujem namizno aplikacijo, ki bo potrebovala verifikacijo uporabnika, ki je registriran na spletni strani. Zanima me ali ima kdo kaksn sample, v javi imam ze program, ki se uspesno poveze z bazo in uporabnikom, vendar me skrbi za varnost, kajti v .jar datotek ni varno shranjevati podatke baze.

11 odgovorov

Se malo podrobneje:

Po uspesni verifikaciji, bi se uporabniku prikazal nov panel, kjer bi uporabnik lahko zagnal datoteke, le te pa bi bile na strezniku, tako da fizicnega dostopa do datoteke nebi imel. Datoteke bi bile .java .exe...

Če te prav razumem bi rad logiral uporabnika v Java aplikaciji s podatki iz podatkovne baze na spletu?

1

tako je ja 10char

Moj predlog bi bil, v ozadju spletne strani narediš nek API service in na tak način komuniciraš z java aplikacijo.

2

za autentikacijo lahko uporabiš jwt token -> https://jwt.io/

1

Hvala vsem, ima kdo kaksne primere ? potreboval bi linke ali pa snippets.

pa da te še malo z žličko popitamo aa?
http://lmgtfy.com/?q=how+to+use+jwt+with+java+and+php

3

v mislih imam primere podobnih aplikacij z source codo. Predvsem me zanima remote povezovanje, kot vidim je najboljse narediti novo datoteko, s katere java program bere podatke baze (host,user,password) :). Na primeru s source kodo bi bilo to bolj razumljivo. Hvala vnaprej.

Ni tako enostavno kot misliš. Ti imaš v bistvu fat clienta, in če želiš direkt povezavo na bazo, bo kar težko tole izvest. Fantje ti predlagajo, da bi spisal aplikacijski strežnik in da samo ta komunicira direkt z bazo, ti bi pa komuniciral s tem strežnikom. V zameno za pravilen user login bi dobil token, ki bi ga pošiljal v headerjih kot dokazilo da si avtenticiran.

To kar želiš ti, je zelo nevarno in se ne dela z internet aplikacijami (saj kot si sam ugotovil, vsak heker/programer ki ima za ščepec soli v glavi ti bo lahko prišel v bazo).

2

ja glede varnosti sem panaroicen, vem da ni enostavno zato me zanima ce ima kdo kaksen primer source code. Hvala