Kateri CMS priporočate

Zdravo vsem skupaj.

Mene pa zanima, če kdo uporablja kakšen simple, light CMS za svoje stranke? Nekaj kar stranki daje možnost, da ima osnovno možnost urejanja, pa ne rabi admina recimo. Delal bom spletno stran za eno stranko, ki drugega ne potrebuje, zato pa nočem nameščati, Wordpressa ali Joomle ali kaj podobnega.

Malo sem gledal Concrete5, CouchCMS, Bolt in Pico. Pozna/uporablja kdo kaj od tega? Kaki nasvet ali informacija bi mi bila v veliko pomoč, ne bi rad namreč nekaj nameščal, kar bi se pozneje izkazalo, da je neuporabno.

Ali mogoče predlagate kakšno drugo rešitev?

Hvala že vnaprej.

24 odgovorov

Jaz bi predlagal Wordpress če šteje. Zelo enostavno, veliko tem ter pluginov ter konec koncev tudi Slovenski prevod CMS-ja

1

Ja, saj Wordpress poznam, ampak se mi v tem primeru zdi malo preveč za to kar stranka rabi. Temo oz. html bom itak naredil sam, ker bo čist custom in se nočem omejevati z CMS-om.

Rad bi pač samo dodal to funkcionalnost, da si stranka sama kaj spremeni na strani, pa da je to do neke mere uporabniku prijazno. Če bi sam za sebe delal, itak ne bi sploh razmišljal o CMS-u.

ne vem zakaj hočeš odkrivati toplo vodo ..WP in pa user roles plugin. Stranka bo v administraciji videla samo "Dodaj nov prispevek", če ti tako določiš.

Da ne govorim o milijon free in premium temah in brezplačnih pluginih. Jaz ne pogledam nič drugega več, samo WP!

Sicer je pa vsekakor tvoja odločitev ;)

1

Še en glas za WP.

1

WP gladko prvi, je pa potem še kar nekaj zelo dobrih alternativ. Če potrebuješ samo manjše spremembe v spletni strani, dizajnu itd. potem je WP zakon :)

1

Če si domač v nodejs-ju imajo tudi nekaj pluginov že. Zgleda obetavno za v prihodnosti.
https://pencilblue.org/

1

@Balonar

Saj nočem odkrivati tople vode, ampak ne želim nameščati wordpressa, če bom potem potreboval samo eno od tisočih nameščenih zadev. In v tem primeru ne bom uporabil template-a ampak bom stran naredil "peš".

Drugače pa tudi jaz uporabljam Wordpress, pa kupljen profi template s themeforest-a, da ne bo pomote. Nimam nič proti Wordpressu, ampak v tem primeru pač ne.

Hvala vsem.

21

Jaz sem pred leti za par zelo enostavnih strani uporabljal CuteNews. Zelo simple in prilagodljiva zadeva, morda bo blizu tvojim potrebam.

1

po moje ti iščeš "file based cms" ali "flat file cms" - se pravi nobe zajebancije z bazo, uploadaš in online editiraš, vse pa se zapisuje v fajle. Hitro in za male strani učinkovito.

Jaz sem parkrat uporabil Kirby, maš jih pa tle še nekaj : http://www.hongkiat.com/blog/flat-cms/

3