Pomoč pri odpiranju spletne trgovine

Živjo,

to je moja prva objava na forumu, sem pa tukaj prebral že veliko koristnih informacij, zato se zdaj na vas obračam s spodnjimi vprašanji.

V kratkem bomo odprli spletno trgovino s cca 120 izdelki. Trgovina je postavljena na wordpressu z woocommerce pluginom.
Kaj me zanima:*kateri program mi priporočate za vodenje vseh evidenc, ki jih mora voditi spletna trgovina (ne vem, če je to pomemben podatek, ampak imam sp in nisem zavezanec za DDV - in tudi ne vem, katere vse evidence moram vodit)?
*ali takšni programi omogočajo povezavo z wocoomerce pluginom (vse procese želimo čimbolj avtomatizirati, da ne bo nepotrebnih dvojnih / trojnih... del)? Primer: v backendu se potrdi prejeto naročilo, to sproži postopek zmanjšanja zaloge in kreiranja računa, ki ga potem samo natisneš in dodaš paketu.
*računovodja uporablja pantheon, tako da rabimo nekaj, kar omogoča povezavo s tem programom.
*v spletni trgovini želimo imeti tudi možnost plačila s karticami. Za ta namen smo razmišlali o paymill-u. Ali ima kdo izkušnje s tem? Ali je to primerna rešitev, ali priporočate kaj drugega?LP, Aleš

5 odgovorov

Pozdrav,

Kakšne evidence imaš v mislih? WooCommerce ti že sam odšteva zalogo v kolikor si tako nastavil, kar se tiče prodaje imaš graf koliko je bilo prodanega v tednu/mesece ipd.

V backendu samo stisneš naročilo opravljeno (ali kakšen drug status) in dobi stranka račun/predračun - lahko si potegneš dodatek PDF invoice, ki še omogoča da dobi stranka ''eleganten'' račun in opcija da nalimaš papir na paket.

Plačilo s karticami bodo verjetno vsi priporočali Paymill glede na to da je prijazen uporabnikom.

LP

PS: da vem da niso odgovori ki si jih iskal ampak bodo še itq drugi komentirali

1

Hvala za odgovor.

V mislih imam trgovinske evidence (prevzem, zaloga, računi, predračuni...). Predvidevam, da woocommerce ni dovolj za to. V glavnem vse, da je po slovenski zakonodaji + nekaj, da lahko potem računovodja vse to poknjiži (neka povezava s pantheonom - mogoče je dovolj že XML izvoz).

Bom pa še pogledal kaj ponuja PDF invoice.

Kakšne imaš pa izkušnje s paymillom? Ali lahko pričakujem kakšne komplikacije pri registraciji?

Dokler nimaš veliko naročil, lahko ročno izdajaš račun v Pantheonu in, ko se naberejo naročila le-to avtomatiziraš.

Avtomatizacija za 1-2 računa dnevno ni smiselna, sploh, če je potreben dodaten razvoj.

Če rabiš povezavo med Woocommerce in E-računi.com sporoči na PM.

sasok:
Če rabiš povezavo med Woocommerce in E-računi.com sporoči na PM.

To zgleda kr v redu. PM ti še ne morem poslati, ker sem se pravkar registriral. Mi lahko ti pošlješ svoj mail, ali pišem kar na objavljenega na spletni strani?

Ali e-racuni.com omogočajo tudi povezavo s pantheonom? Ali pa vsaj XML izvoz podatkov?

2