Nakup win10 pro v tujini?

Iščem eno naj-ugodnejšo varianto window 10 professional (zaradi službene kište kakopak) in gledam po tujih štacunah, kjer sem našel funkcionalno zadevo za $149. Glede na to, da so pri nas po 200 evrov, mi tukaj vseeno malo smrdi. Ali je možno, da so to kakšne čudne licence, ki so kakorkoli omejene? Pri produktu sicer nič ne piše o omejitvah (kdo pa bi to pisal zraven).
Kje vi kupujete windowse?

9 odgovorov

DSP je cenejši.. cca 175€, vendar kolikor vem se ga kupi skupaj z računalnikom. Seveda ti ga vsak trgovec proda posebej, ampak vprašanje če to velja za inšpektorja.

No, sej sem ugotovil, da gre za OEM verzijo, ki bi si jo moral pravnoformalno prodati s kišto vred. :) Poleg tega je ta licenca vezana le na eno kišto in bi moral ob upgrejdu konfiguracije kupit novo licenco.

kupi rabljeno kišto win 7 (npr HP z OEM Win7 nalepko pri Brown Bear v Trzinu) in jo upgrajdaj na Win10

btw. za upgrade na W10 imaš "čas" do konca leta

A ni še zmer cenej in dolgoročno bolje vzeti Win10 retail in ga uporabljati še nadaljnjih 10 let? Ker nimam poslovnega prostora, da bi staro kišto imel tam za okras, je to mal nelogična poteza :)

Če boš kupil, priporočam FPP verzijo, ki je prenosljiva med računalniki. Razlika je par EUR.

za pisarniško delo dobiš rabljen profesionalen soho HP za 105 € z win 7 licenco ki jo do konca leta lahko brezplačno upgrajdaš na win10 in garancijo na hardware 6/12 mes ... lahko pa kupiš usb ključek z WIN10 za 250 € ... po želji

win10 je bolj optimiziran kot win7, hkrati bo win7 šel prej k slej v pozabo kot je šel winxp.

Kot je napisal, še zmeraj je možna legalna nadgradnja na Win 10.
Vse kar moraš je to da se "zlažeš" da rabiš accessbility tools :)