Predstavitev sprememb

Ob prenovi foruma je prišlo do nekaterih bistvenih sprememb, ki jih bom tule za lažje razumevanje predstavil.

Forumi

Sistem tematskih forumov je nadomestil sistem značk.

Objave

Objave se po novem oblikujejo z Markdownom (prej BBCode).

Na forumu lahko objavljate tri vrste tem, ki se v glavnih značilnostih ne razlikujejo prav bistveno, malo pa vseeno.

Vprašanja

Nova vrsta objav, posebnost je le ta, da se odgovori ne razvrščajo kronološko, ampak po številu upvotov. Za upvote / downvote smo uporabili kar že ustaljen sistem všeč / ni všeč.

Zaželjeno je, da vsak uporabnik objavi le en odgovor, debata pa se odvija skozi komentarje.

Debate

Forumski sistem objav. Zaželjeno je, da v odgovore pišete le konstruktivna besedila, ostala šara gre v komentarje.

Oglasi

To vrsto tem lahko objavljajo le registrirani oglaševalci. Teme so samodejno označene z naročnikom oglasa. Bistvena novost tule je, da ima lahko en uporabnik tudi več različnih registriranih naročnikov oglasa. Ravno tako lahko za istega naročnika objavlja tudi več uporabnikov. Pravila odgovarjanja so enaka kot v debatah.

Zadnje objave

Seznam zadnjih objav je nadomestil sistem naročanja na vsebine. Naročite se lahko na značke, uporabnike ali posamezne objave. Za lažji prehod sem vse uporabnike že samodejno naročil na značke in objave, v katerih so sodelovali. Lurkerji si bodo svoje naročniške preference žal morali urediti ročno.

Ob naročilu na značke prejmete obvestila samo o novih temah za to značko. Če vas objava zanima in bi ji radi sledili, se morate naročiti nanjo. Če se naročite na uporabnika, prejemate obvestila o vseh njegovih objavah.

Vsaka entiteta, na katero se lahko naročite, ima v headingu feed ikono, na hover se odpre popup, v katerem se lahko naročite ali naročnino prekinete. Naročnino na značke lahko izvedete tudi s hover preko značke v temah.

Ali bi bilo smotrno urediti tudi sistem, da se lahko uporabnik naroči na obvestila o prav vseh dogodkih? Mogoče le izbiro, da se samodejno naroči na vse dogodke za objave v značkah, na katere je naročen? Kakšna druga ideja?

Zasebna sporočila

Zasebnih sporočil ni več. Nadomestil jih je sistem kontaktnih podatkov. V svojem profilu si lahko vnesete svoje kontaktne podatke in jih označite z nivojem vidnosti. Podatki označeni z Javno so vidni vsem, z Registrirani samo registriranim uporabnikom, Povezani samo povezanim uporabnikom, Zasebno pa samo vam. Vsem uporabnikom sem že dodal kontaktni podatek iz vašega uporabniškega e-maila in ga označil kot Povezani. To nastavitev lahko seveda tudi spremenite.

Avatarji

Avatar si lahko izberete na gravatar.com.


Če je še kaj nejasno, vprašajte v komentarjih na to objavo. Bom dodal.

12 odgovorov

Probam si razjasnit to front-end nepotrebno razkropljenost.

Če prav razumem, obstajata 3 vrsti objav: Vprašanje, Debata in Oglas.
Neglede na vrsto objave, moraš objavi določiti eno od značk - kategorijo oziroma "podforum"?

Zakaj meni vsebuje "Vprašanja", "Debate" in "Oglasi", poleg pa kategorije v istem fontu? Zakaj niso v meniju zgolj kategorije, podforumi v katerih so objave, ki imajo ikono, katera na telefonu požre petino levega dela zaslona?

Oziroma, katero stvar v meniju naj spremljam, da ne zgrešim novih objav?

Zakaj v sidebaru ločeno vidim Zadnja vprašanja in Zadnje debate? Tiste 4 nove objave tedensko bi lahko bile združene v Zadnje objave, ne glede na vrsto objave (vprašanje VS debata).

Razumem, da želiš vzpostavit neko sbažnost. A jebiga, vsako vprašanje se bo razvilo v debato. Razen, če boš dejansko postal aktiven uporabnik foruma in špilal policaja?

Nazadnje urejal Mika (9. feb 2018 ob 11:36)

Nova vrsta objav, posebnost je le ta, da se odgovori ne razvrščajo kronološko, ampak po številu upvotov. Za upvote / downvote smo uporabili kar že ustaljen sistem všeč / ni všeč.

Me veseli, da je razvrščanje glede na popularnost. Osebno pa ne vidim nikakršne potrebe oziroma dodane vrednosti, da se ob objavi izpisuje število Thumb Up in Thumb Down vote-ov - razlika bi bil dovolj.

Tako kot si že ugotovil, da ni potrebe, da vidiš za svojo objavo statistiko up/down vote-ov.

4

Glede na to, da ste prejeli veliko kritik iz strani uporabnikov, ste razmisljali o spremembi teme ter vrnitvi foruma v eno normalno temo?

Veliko je bilo tudi idej iz strani uporabnikov pa nobena ni bila upostevana, zanima me zakaj nič ni bilo upoštevano?

11

Moj prvi vtis je bil, da sem prišel na domeno, ki je potekla, in ima objavljene oglase in razne spam linke. Tudi aktivnost uporabnikov v zadnjih dneh kaže, da je bil tole mimobrc.

7

Sicer nisem ravno aktiven pisec ampak vseeno redno spremljam portal. Dobil sem natanko enak vtis, kot ga je opisal Lightshock.

Nazadnje urejal jet1 (13. feb 2018 ob 15:01)

6

Brez skrbi, jutri ko bo pust mimo bodo sneli to maškaro.

Nazadnje urejal theuros (13. feb 2018 ob 19:20)

41
Objava umaknjena – pavletic 14. feb 2018 ob 17:08

z-index bug z-index bug

Nazadnje urejal chick (15. feb 2018 ob 02:16)

1

Hvala za bug report, sem popravil. –

Tale share button vedno prekrije text. In ko smo že pri share gumbu FB share ne dela.

1

Toolbar (poleg share gumba tule pride tudi edit in podobno) se prikaže on hover, ko greš z miško stran s teksta, toolbar izgine. Kaj točno glede FB share ne dela? Sem poskusil in izgleda, da vse deluje pravilno. –

Tebi dela, ker si logiran v FB in imaš "devel" mode vklopljen namesto "live". –

Ponavadi kadar berem post, sem z miško na textu in takrat je toolbar visible in mene osebno moti. –

Drži, sem pozabil app v devel mode. Hvala za opozorilo, popravljeno. Toolbar bi mogoče lahko umaknil malo višje, tam je načeloma prazen prostor, če le ni uporabniško ime predolgo. Kaj meniš? –

Mislim, da je tam dovolj prostora in bolj praktična pozicija, ker ne prekriva texta. –

Tudi če se doda mal več paddinga na desni strani teksta ne bo nič narobe. –

Ena stvar, ki je res moteca - na prvi strani imas v desnem stolpcu zadnje objave - seveda je zadnja na vrhu. Tole je po moje najvecji minus od vseh glede na prejsnjo funkcionlanost. Namrec, prej te je pac vedno vrglo na prvi neprebrani post, in si posledicno z lahkoto sledil temi. Tule pa kliknes na zadnjo objavo in potem isces, kaj za hudica se je v temi vmes dogajalo in do kje sem stvar prebral ...

Tudi logika prikaza na "zvoncku" pri imenu je blago receno cudaska. Miks vsega - objav, komentarjev, inviteov ... nekatere objave ne zgubijo statusa novo tudi ce jih kliknes, skratka mess :)

Nazadnje urejal Perun (16. feb 2018 ob 13:46)

1

Tale desni seznam na vstopni strani ni mišljen kot nadomestilo za prejšnjo rubriko "novo", ampak zgolj res zadnji odgovori, kot tudi pravi naslov stolpca. :)

Nadomestek za "novo" je seveda samo tale notifications sistem, kjer res vidiš samo tisto, kar naj bi te zanimalo. Sem pa razmišljal, da bi dodal eno rubriko "aktivne teme", ki bi bila nekaj podobnega kot prejšnji "novo", vsaj urejeno bi bilo enako, vendar ker ne beležim kaj si prebral in česa ne, te ne morem vreči na "neprebrano". Mogoče bi prijavljenega uporabnika lahko vrgel na prvo objavo od datuma zadnjega obiska, ali kaj podobnega. –