Kako praktično iztržit določeno znanje?

Po navdihu iz te teme: Kako narediti dober video bi rad spravil v prakso neke vrste video coaching (oz. izobraževanje) na temo stock videa. Seveda za tujino. Doslej sem spravil skupaj cca 30 topikov, ki so razdeljeni v tri segmente (beginner, inermediate in advanced). Imel bi verjetno še en višji segment, ki bi bili vsi ti segmenti združeni v eno in bi bilo bolj namenjeno že vtečenim večjim video produkcijam in izkušenim video snemalcem. Vsak segment ima okoli 10 topikov. Pri vsem bi šel precej v praktične globine, lastne izkušnje, raziskave, opažanj na trgu... in večina kar sem našel online je precej basic, še več pa je takih, k v bistvu niti nimajo neke baze klipov in pamet solijo o stock industriji. Imam pa osebne izkušnje z ljudmi, k jih brcam, naj se spravijo delat stock posnetke, pa enostavno nimajo volje, ker se izgubijo zaradi (na videz) kompliciranega postopka.

Hkrati sem naredil še spisek morebitnih newsletter topikov za spodbudo (predvsem beginner segmenta), da delajo na tem in dosežejo preostale segmente. Veliko jih ravno na začetku obupa (kot sem tudi jaz).

Ampak...

Bega me ali naj to ponujam kot subscription, ali kot pakete. Pomisleke glede subscription imam, ker nočem, da nekdo zakupi za male pare in ima vse vsebine na voljo... izgubijo vrednost. Razen če obstaja sistem, ki bi novemu subscriptionu vsak mesec doziral le nekaj vsebine? Pa še to bi potem moral še bolj razdrobit vsebino, da bi mi bilo dolgoročno smiselno.
Po drugi strani sem razmišljal, da bi pod subscription dal razne tips&tricks zadeve, priporočila, ideje, kaj se prodaja... itd.

Pod črto je pa največje vprašanje kako to monetizirat. Ena všečna stvar glede stock agencij je, da na koncu mesca nakažejo na debetne kartice in drugega kot izdat račun za naš Furs ni treba. Kako potem v praksi speljat plačilni sistem in kako distribuirat video posnetke vsebin? In to čimbolj avtomatizirat?

5 odgovorov

https://member.wishlistproducts.com
Graduate your members from one level to the next. For example, after 30 days, you can automatically upgrade members from a Free Trial to the “Silver” level.
...

+

http://vooplayer.com/

Protect videos from being downloaded, shared or stolen
Restrict domains where videos can be played
Password-protect videos for private sharing with team or clients
Limit viewers to play videos only once
Control and track who’s watching what and when

1

primer zaščitenega videa: https://central.cdn.vooplayer.com/publish/NzE3MTg=

... edito kar ti ostane je screencapture ;)))

Nazadnje urejal 1qay1qay (4. okt 2018 ob 20:41)

Hvala za predloge 1qay1qay!

Kar se tiče video playerja bo zelo uporabno, malce pa še morm preštudirat wishlist. Ga morda 1qay1qay uporabljaš v praksi?

ja, že dlje časa. Če hočem kaj "obdržat" je to edini način k isem ga najdel. Edino screencam ne prepreči ;)

V bistvu me zanima eno precej praktično vprašanje glede plugina in payment procesorjev.... ali imaš opcijo, da lahko sub zakupi določen paket in subscription dodaš naknadno (če se odloči zanj), ali pa da zakupi oboje že na začetku. In če je možno, da isti subscriber zakupi drugi (večji) paket in obdrži svoj trenutni account.