tehnično vprašanje okoli gostvanja

Imam (verjetno) ena osnovna vprašanja glede gostovanja. Sem programer z 10 letnimi izkušnjami na desktop aplikacijah (client-server) in MSSQL. Upam si trditi, da poznam MS SQL zelo dobro, imam pa ene težave na gostovanju glede MSSQL. Z temi težavami se na lokalnih serverjih nisem srečeval. V zadnjem času sem začel delati z asp-jem.

V namene testiranja sem kupil dve gostovanji na smarterasp.net (gostovanje 1) in Microsoft Azure (gostovanje 2). Na random sem si na obeh gostovanjih napolnil tabelco z 200k recordi. In zadeva je takšna:

Gostovanje 1:
Tabelco z 200k rekordi polni 15 minut.
Query z orderjem mi ne izvede, ker javi da ni dosti resoursov. (to vrtim v queryanalizerju, ne v aplikaciji):
Msg 8642, Level 17, State 2, Line 1
The query processor could not start the necessary thread resources for parallel query execution.

Gostovanje 2:
Tabelco z 200k rekordi polni 16 ur.
Isti query z orderjem izvede brez problema.

Bistvena razlika je torej v hitrosti polnjenja (verjetno manj procesorske moči, počasnejši diski). Druga razlika je pa v tem, da gostovanje1 sploh ne more vrnit enega kompliciranega queryja, ker ga sistem zaradi omejitev ne prebavi.

Iz tega lahko zaključim, da imam na gostovanju1 na razpolago boljšo procesorsko moč, na gostovanju2 pa več rama. Ali imam prav?

Če si pravilno predstavljam je tako, da dobiš na osnovnem gostovanju (za 10$ / mesec) 512mb rama in unlimited baz in prostora. NA VPS gostovanju (+30$) pa več rezerviranega rama in rezervirano procesorsko moč, dostop do strežnika preko rdp, itd.... Zdaj pa glavno vprašanje. Kako vem katero gostovanje kupiti, da ne bom kupil nekaj premočnega ali nekaj prešibkega. Ali mi VPS gostovanje z npr. 8gb rama in Xeon proceorjem (za 100$ / mesec) nudi enako okolje kot enak server doma?

Hvala za odgovore in lp.

3 odgovori

Odvisno

Imaš ponudnike, kjer boš dobil desktop grade hardware in take, kjer boš dobil resnih hardware. Videl sem že hosting providerja z kupom starih PCjev...

Iz tega boš težko kaj zaključil.
Jaz bi bolj sklepal, da ima hosting 1 time limit na mssql /ali pa .net proces) za posameznih query

na amazonu dobis cel server za 20$ na mesec, prvo leto je free. Placas samo razliko ce bi imel vec diska ali pretok podatkov. Jaz nisem prvo leto placal nic. sedaj je pa okoli 25$ na mesec strosek

google search za Amazon support chat mi da zadetek za Live Life Green ...

https://www.google.si/search?q=amazon+suppot+live+chat