ClickBank product launch

Je kdo prodajal svoj produkt preko CBja? Trenutno sem v fazi zaključevanja in postavljanja sales pagea, konec aprila naj bi blo vse pripravljeno, da gre na CB.

Produkt je super, 70% provizije za glavni produkt, upsell #1 provizija cca $60, upsell #2 v planu, max provizija okrog $200.

Ampak na CBju kvaliteta produkta skoraj da nima veze, ker prodaja se ogromno totalnega crapa. Bolj pomembno je vzpostavit kontakte z affiliatei in ustvariti buzz - čim več prodaj različnih affiliateov v štartu, da se produktu zviša gravity score in je uvrščen višje na CBju. In iskanje affiliateov je stvar, ki me najbolj skrbi.

Vsak predlog pride prav. :)

4 odgovori

Na CBju zagotovo najdes neomejeno produktov s predlogi, kako launchat svoj produkt na CBju oziroma pridobit partnerje.

Lahko pa tukaj napises svoj plan oziroma strategijo, da imamo kaj komentirati :)

1

Kot si že sam ugotovil, brez outreacha ne bo nič. Jst bi naredu seznam bloggerjev v niši, jim poslal produkt zastonj in če jim je kul nej naredijo review z njihovim aff linkom.

In seveda ne pozabt na lastni marketing. Zanašat se samo na affiliate se redkokdaj obnese, če že nimaš kontaktov.

2

Ena od možnosti je, da outsourcaš affiliate managerja specializiranega za launchanje CB/JVzoo izdelkov. Večina jih dela za setup fee + procenti od prodaje. Prednost managerja je, da že ima zgrajeno mrežo JV partnerjev, lastnikov mailing list, affiliatov... in ne bo rabil vse iz nule delati. Seveda je to primerno bolj za high ticket izdelke, kot pa nek poskusni projekt. Glede na provizije, ki si jih omenil bi bilo to lahko primerno, je pa odvisno tudi katero nišo imaš in ali ima dovolj velik obseg.

1

Tnx za odgovore. Moj plan je približno tak:

OTO recimo stane $100, 70% provizije se nameni affiliateom. Ampak ker je vprašanje kaj bo z outreachom, sem začel razmišljati o JV partnerjih, se pravi je nov plan $100 cena OTO produkta, 55% affiliateom, 15% pa JV partnerjem, kar je standardna provizija. V teoriji če najdem 2 JV partnerja, je isto, kot da sem našel par 10 affiliateov. Niša pa je ogromna.

Kje pa najti JV partnerje? Našel sem podforum na Warrior Forumu (kamor sicer ne zahajam) ter JVnotifypro.com. Ima kdo izkušnje z JVnotifypro?

Načeloma je to res poskusni projekt, ampak celoten sales funnel s prodajno stranjo bo na profesionalnem nivoju. Ne vzame zastonj copywriter $5 na cca 50 besed. Manjšo verzijo tega produkta sem potestiral s kar nekaj cold traffica, tako da projekt se ne bo začel iz čiste ničle. :)