joomla vs. wordpress

imam joomla stran, ki sem jo postavil leta 2012 in jo redno posodabljam, tokrat že na v 3.8. Preko zime imam namen prenoviti design te strani. Zanima pa me ali je smiselno vstrajati na joomli ali je le wordpress res toliko "povozil" joomlo?

6 odgovorov

S čim jo je pa povozil? :)
Če ima neka skripta več uporabnikov, še ne pomeni, da je najboljša.
Najprej se vprašaj kaj sploh potrebuješ, potem pa izbiraj CMS.

5

Če ti vse laufa in če ti sistem nudi kar želiš, ne vidim razloga za menjavo. Vsak CMS ima svoje prednosti in slabosti...

2

Drupal </sarkazem> Razen če maš konkreten razlog za zamenjat, nima smisla, to je kr precej enga dela sam zato da greš na sw ki je najbolj in.

Da, s tem, da IMHO en izmed konkretnih razlogov za menjat Joomla na WP dandanes so responsive/mobile friendly teme, kjer Joomla caplja dalec dalec za WP v smislu zastonj kvalitetnih resitev; OP pravi, da tkoaltko razmislja o redesignu, Joomla -> WP db migracije so precej uredu resene, tudi ce uporabljas razne Joomla K2 plugine in podobno navlako, tko da, vprasanje je povsem na mestu.

Sreca, da OP ni tega spraseval leta 2012, takrat bi bla pa katastrofa menjat, ja.

11

Kdaj si pa nazadnje preverjal teme za joomlo? Vse novejše so responsive. Free templejtov imaš ko listja. Če pa znaš vsaj malo css (bootstrap), lahko iz raznih free templejt frameworkov narediš ravno kar hočeš.

1

Nimam protiargumenta. :) Nisem vzel v obzir, da OP Joomlo obvlada po napisanem sodec. Hkrati sem sam biased, pri nas se content folk otepa Joomle kot hudic kriza in pac migriramo legacy/acquisitions na WP, ko se migrira, se pa frontend dela iz blank tem, kjer mam pa kot dev tudi sam bistveno rajsi WP pristop.

P.S.: EFESO za SEO module za Joomlo, makes sense?

5