Procesiranje kreditnih kartic - Paymill

Veliko je že bilo govora o različnih procesorjih za kreditne kartice, tako, da sedaj pišem še svojo izkušnjo za Paymill. Paymill uporabljam na Hobkey mesec in pol brez problemov.
Je odprto za slovenska podjetja. Za registracijo moral priložit poskeniran potni list podpisan in poštemplan s strani banke, izpis iz Ajpesa o registraciji podjetja (dobiš na spletu brez kakršnihkoli certifikatov) in en utility bill na katerem je viden naslov (dal za mobitel).

Najprej sem se pri njih registriral in izpolnil Aplication dokumente. Vse dokumente sem poslal najprej prej spleta, potem pa še podpisane po pošti. Sicer pravijo, da lahko njihov servis začneš uporabljat že v nekaj dneh od registracije, so pri meni potrebovali 19 dni. Dobiš tudi sales managerja, ki mi je vedno odgovarjal še isti dan v roku nekaj ur.
Potem sem moral izpolnit tudi PCI Complience na Wirecard, ki je Payment Service Provider.
Sprejemam Viso, Viso electron in Mastercard. Do sedaj še nisem imel zavrnjene transakcije.
Plačila sem izbral na dva tedna.

Cena servisa je 2,95% + 0,28 € na transakcijo, kar je najbolj ugodno od vseh kar sem jih jaz našel. Brez mesečne naročnine in brez dodatnih stroškov. Edino SSL certifikat je dobro, da imaš. Ampak to pride manj kot 50€/leto.

Na Hobkey uporabljam WP + WooCommerce plugin + plugin Paymill.

Kot zanimivost, večina transakcij (75%+) je prek Vise.

LP, Marin

85 odgovorov

lahko potrdim Marinov komentar, vsaj kar se tiče podpore. Je perfektna! Zelo hitri in zelo točni odgovori (ni v smislu "preberi si pogoje"). vidi se da se trudijo za vsako stranko posebej, ne glede na velikost. V sredo so me celo klicali na gsm, ker pravijo da je to bolj osebno kot pa e-mail :)

in to se ti nabira online denar kot pri paypalu, potem pa si lahko izplačaš na kartico (katero), kot pri PP? Kako bi pa zadeva laufala, če bi bil znesek v kunah, kle bi si pa izplaču v evrih?

kakor vem je izplačilo možno samo direktno na TRR, Marin? imajo pa en najdaljših rokov rezervacije kar sem jih srečal do sedaj (3% rezervacija za 180 dni). Marin je pri tebi tudi tako?

Luks, izplačajo na TRR, meni na dva tedna, bilokaksna vsota je.
Za valute ne vem če sprejemajo kune, poišči, jaz imam samo €, a jih imajo več.
Luksor, enako, mislim, da je to kar standard.

11

kaj pomeni "rezervacijski rok" (3% za 180 dni)?

da zadržijo 3 % od vsake transakcije za 180 dni za primer če se stranka "premisli" (chargeback) in ti jih nakažejo šele po treh mesecih

Marina hvala za tole. Je vedno dobro dobiti takšne povratne informacije.

He ain't a girl :)

9

Haha vem vem. Sem se zatipkal :))

Mi lahko poveš katere payment metode sprejemajo?
Samo kreditne kartice?

Zanima me še kam so izplačila?
TRR ali lahko tudi na VISO ?

11