FB oglaševanje - Billing znesek se ne ujema z Ads Manager zneskom

Pozdravljeni,

eno vprašanje za vse, ki oglašujete na FB. Je kdo že opazil, da se znesek, porabljen v FB kampanjah (ta, ki ga lahko spremljate preko Upravitelja oglasov/Ads Manager) razlikue od tega, ki ga vidite preko Izdajanje računov/Billing. Namreč, ko tekom mesečnega obračunskega obdobja zaganjam oglase, se znesek pod Billing povečuje hitreje kot znesek pod Ads Manager - po moji logiki bi si morala biti identična. Konec meseca, ko ti FB zaračuna porabljen denar, ti, seveda :-( zaračuna ta višji Billing znesek. Razlika je pri cca 600 eur mesečnem budgetu približno 100 eur več! Kar pa ni tako malo, da bi jih kar šenkal ...

Lep pozdrav, Stane

6 odgovorov

1 1

No te opcije o ustavljanje da se posledicno uskladi se nisem poskusil.

Dejstvo pa je da sem do sedaj torej 3x nakljucno pac preveril oba zneska in mi je padla v uc razlika.

Prvic in drugic pac niso vedeli kje je napaka se opravicil in dali FB Coupon.

Zadnji primer pa smo resili ravno vceraj. V zacetku meseca sem jim javil da strize 65eur. Pa so rekli naj počakamo da prejmemo racun, no in par dni nazaj sem ga in sem jim poslal racun in screen obeh zneskov ter realne porabe in so vrnili na TRR.

Glede tvojega mnenja da je otrocje in prevec opazno mogoče pa grejo ravno na to. Saj nam vsi zaupajo in probajo.

Jaz sem jim leta cisto zaupal in so me komot kradl... Uporabnikov majo ki oglasujejo na milijone in ce vsakmu cuknejo mal vec pri 50% sigurno rata :)

Vsaj tako mislim jaz. Ker FB kot korporacija neverjamem da bi si lahko privoscila imet taksnega Hrosca :) to je namenski hroscek :)..

Dobro uredi :)

MNL: Ker ne morem (ali pa ne znam?) poslati privatnega sporočila, bi vas prosil, če mi lahko pišete na o0o0kiiii@gmail.com. Imel bi nekaj malih vprašanj, glede na to, da ste obupali nad agencijami :) –

1 1

€600 + DDV = €732

Če nisi davčni zavezenec, potem plačuješ DDV. V statistiki tega ne vidiš, pri billingu pa se prikaže.

Pomojem je to to.

Ne, to ni to. Sem davčni zavezanec in v FB strani svoje trgovine imam vneseno evropsko številko za DDV ter potrjeno polje "Yes, I am buying ads for business purposes". Torej FB-u plačujem po neto ceni. Zakaj pa se potem, če oglaševanje ustavim za par dni, Billing znesek uskladi z Ads Manager zneskom? In po Murphyju te FB kasira ravno takrat, ko zneska nista usklajena - potem imaš pa sitnosti, kot MNL, z dokazovanjem, da so ti računali preveč. –

0

Ravno to sem z njimi reseval zadnjih 10 dni :)

Ker sem jim vse dokazal, preracunal, sem dobil nazaj refund na kartico.

Tako da ni prvic... Zal... Mi smo imeli 3x ta problem.
Pac grejo zgleda na to da ljudje ne opazijo. Ampak nam so vrnil 2x do sedaj Fb kupon, ravno vceraj pa ma TRR direkt :)

1 0 1

Torej nisem edina žrtev :) Najprej sem pomislil, da gre za "čisti nateg" ampak, če bi te imeli namen ogoljufati, ne bi šli to delat na tako prozoren način. Ker je preveč otročje očitno, samo preklopiš med obema postavkama in ti je vse jasno. Bolj se mi zdi, da imajo težavo/hrošča, ki jim nagaja pri sprotnem seštevanju porabe cvenka za oglaševanje. Kajti, če oglaševanje za par dni popolnoma zaustaviš, se Billing znesek pomakne nazaj navzdol - točno na vrednost Ads Manager zneska. Na ta način sem si parkrat že rešil po 80 ali 100 eur. Problem je zdaj v tem, da moraš non-stop paziti, kdaj moraš pavzirati oglase - preden presežeš svoj mesečni limit porabe oz. preden se izteče mesec - vsakič te FB kasira za Billing znesek.

MNL, hvala za odgovor :) Ima še kdo podobno izkušnjo, razlago tega problema?

1 0 1

Namenski hroscek, ja ... v stilu, gleda te v oči in krade iz žepa :-) Hvala za info, vsaj ta tolažba, da ti vrnejo denar, če jim pokažeš vse dokaze. LP!

Objava umaknjena – Infos700 19. mar ob 22:30