Shopify VS Magento

Pozdravljeni!

V roku pol leta imam namen prenoviti spletno trgovino.

Sicer sem prebral nekaj člankov (iz tujine), me pa zdaj zanima še vaše mnenje.

Kaj bi vi izbrali: Shopify ali Magento? Zakaj?

Tokrat bom dal spletno stran delat podjetju. Kateremu bi vi najbolj zaupali? Kdo da za dani vložek največ? (sem štejem predvsem tudi podporo)

Lep pozdrav,
Rok

7 odgovorov

<sarcasm>V roku pol leta kupujem novo prevozno sredstvo. Naj kupim avto ali naj se vozim z vlakom?</sarcasm>

Brez poznavanja tvoje trgovine in tvojih znanj je zelo težko odgovoriti na tole. Upam pa, da se zavedaš razlik med Magentom (self hosted, zelo prilagodljiva rešitev) vs. Shopify (hosted rešitev).

3

LouD, hvala, te povsem razumem :)

Trgovina bo imela cca 5000 izdelkov, trenutno jih ima dosti manj. Gre za žensko modo, trenutno je trgovina tudi lepo rangirana na googlu (med prvimi zadetki).

Jaz nisem s tega foha, zato potrebujem zanesljivo podjetje, ki mi bo naredilo/prenovilo trgovino, me poučilo o vsem skupaj (za normalno upravljanje trgovine) in nekaj časa še nudilo podporo.

Zdaj pa se sprašujem, ali naj:

  • poiščem podjetje, ki mi bo naredilo popolnoma novo trgovino v Shopify ali Magento platformi + kratko izobraževanje in podpora (to mi bo predstavljalo najvišji strošek - verjetno cca 5000€ (ocenjeno zelo napamet)
  • malo prenovim in popestrim sedanjo PrestaShop trgovino (rad bi avtomatiziral čim več stvari, ki se jih da avtomatizirat) + kratko izobraževanje in podpora (ocenjujem na cca 1000€)

Če popolnoma prenovim trgovino in prestavim na drugo platformo, bo le ta še vedno tako rangirana (če uporabim iste linke)?

Pozna kdo kakšno ok podjetje oz ima s katerim dobre izkušnje?

2

Prvo je potrebno definirati kakšne so želje in seveda pomanjkljivosti trenutnega sistema, da je sploh potrebna menjava.

Shopify je pomoje mnenju ok če gre za klasično trgovino brez nekih hudih prilagoditev, integracij, avtomatizacij ipd. Magento je pa dober predvsem v tem drugem delu ampak je lahko drag.

Potrebno bi si bilo napisati vse želje za sedaj in kasneje in se potem odločiti kaj najbolje izbrati.

Če se zadeve prestavijo na drugo platformo ni težav če izvajalec ve kaj dela in naredi primerne presumeritve in druge osvežitve za dobro optimizacijo.

Kot je napisal že Coda najprej je treba ugotovit kakšne so želje/zahteve.
Kar se pa tiče avtomatizacije procesov pa se verjetno več da naredit s Preto in Magentom kot pa s Shopify-em.

1

Kot so ti že omenili se trenutno odločaš med dvemi čisto nasprotnimi platformami (Magento in Shopify). Shopify je self hosted in po mojem primerna za startup trgovine oziroma za trgovine z manj prometa/naročil. Magento pa je kompleksna platforma, ki se izkaže šele v večjih trgovinah in customizacijah.

Po mojem se moreš vprašati v kateri faze je trenutno tvoj spletni posel. Če ustvarjaš dejmo reči 200-300.000€+ letno prometa, imaš svoje zaloge (skladišče) in zaposlene, potem je čas za dolgoročno razmisliti in vzeti platformo, ki ti bo omogočala rast in customizacijo (naprimer Magento). Torej, da te platforma ne bo bremzala.

Če pa si šele v začetnih fazah spletnega trgovanja, se ti po mojem vložki v novo platformo ne bodo obnesli, oziroma ne boš imel tako hitrega povračila investicije (če sploh boš imel). Če si v tej fazi, potem bi ti jaz predlagal, da vztrajaš na tvoji platformi (razen če te res izjemno bremza) in raje vlagaš v naprimer marketing, kakšen redesign (nakup dobre teme z nekaj modifikacije), uložek v funkcionalnosti ki izboljšujejo ROI kot je kreditne kartice, zapuščene košarice, izboljševanje prijave na newsletter, itd.

2

Kaj pa Woocommerce, a ni bolj prilagodljiv kot Shopify in cenejši od Magenta?

Zares hvala lepa vsem za odgovore. Ste mi dali za misliti.

Odločil sem se, da zaenkrat ne bom šel v popolno prenovo strani.

Raje bom denar vložil v svoje znanje v PrestaShopu, zato bi lepo prosil za priporočila kakšnega podjetja, ki se s tem ukvarja.

Torej, kaj potrebujem:

  • Pregled strani + svetovanje (kaj dodati, kaj spremeniti,...)
  • Avtomatizacija procesov
  • Izobraževanje od A do Ž (da bom lahko zares samostojno upravljal s trgovino)

Poleg tega pa bi prosil še za kakšna priporočila podjetja, ki se ukvarja in obvlada objavljanje na Facebooku, Instagramu in Twiteerju. Torej vsakodnevna objavljanja + oblikovanje nagradnih iger.

Hvala in lep pozdrav,
Rok

21