Podcast distribucija

Zdravo,
imam vprašanje glede podcastov in sicer imam zadeve že posnete, rad bi jih pa objavil na iTunes, Sticther, itd. Sam sem že ogromno pregooglal, vendar ne dobim nekaterih odgovorov.

  1. A obstaja brezplačno gostovanje podcastov oz. kje jih gostujete?
  2. Na iTunes je potrebno objavit RSS feed link do podcastov. Sicer že imamo WordPress blog postavljen, ne razumem pa prav dobro kako implementirati podcast na WP site in iTunesu sporočit pravi RSS Feed.

Nekako se mi dozdeva kako sistem tehnično deluje, vseeno pa me popravite če se motim. Torej podcast je potrebno naložit na eno podcast gostovanje, v WP post objaviš s pomočjo plugina ( npr. PowerPress) link do podcasta, nato iTunesu sporočiš link do RSSa in bi moral sam razbrati podcast? Ni mi logično kako bo iTunes vedel kateri podcast želim objaviti, če mu dostavim link do RSS feeda, kjer so v enem XML-ju podani vsi podcasti?

Hvala za odgovore.

1 odgovor

0

Zdravo,

na hitro morda:Libsyn (https://www.libsyn.com/) - ni brezplačno, vendar ga prijatelj uporablja za svoj podcast in je zelo zadovoljenInternet Archive (https://www.archive.org/) - zanimiva taktika iz nekega Slack channela - brezplačno gostovanje, kjer tale nonprofit poskuša zabeležiti čimveč stvari na spletu
Glede RSS-a je stvar preprosta - ko submittaš link, bo iTunes oz. software periodično preverjal, če je nova vsebina na feedu in jo potem ustrezno prikazal vsem naročenim na podcast znotraj Podcasts oz. aplikacije za poslušanje podcastov.