Google Florida Update

SEO mojstri dobro veste o čem govorim. Mnenja in izkušnje?

3 odgovori

Ti tle prlimam post, ki sem ga obajvil "tam" :P

Ne vem koliko spremljate dogajajnje na področju isklanih algoritmov, toda pred nekaj dnevi (12. marca) je prišel ven nov Guglov update poimenovan"Google March 2019 Core Update". Updatei so drugače redni, veliki pa so precej redkejši, ta je na nivoju updateta 1. avgusta 2018, ki je extremno dvignil pomen hitrosti mobilnih strani in strukture strani...

Za ta zadnji update nekih dokoncnih podatkov še ni, se pa že kažejo prvi vzorci. Predvsem je kot "nov" faktor zacela nastopati starost spletne strani. Tega ne brati tako, da ima zdaj prednost novejši post, ampak imajo prednost posti, ki so podobne starosti kot prevladujoc pomen queryja - tako imajo za določene referenčne in informacijske teme konstatno prednost stare strani pred novimi. Če poenostavimo - vzdržujte vsebino na dolgi rok :)

Velike spremembe so tudi na long tailih - nekako so izgubile prednost strani, ki so rangirale za glavni KW in posledično pobrale še vse longtail KW. Zdaj longtaili nastopajo bistveno bolj samostojno in se odpira dodatna moznost za lazji vstop novih igralcev.

Na lastnih straneh opazam v veliki meri napredek pozicij, pri strankah, pa je malo mešano. V glavnem so jo slabse odnesli predvsem tisti, ki že do sedaj niso dovolj postorili na ureditvi strukture strani (pravilne kategorizacije, interni linki, schema.org, ...).

Pri meni zaenkrat še nobenih drastičnih sprememb, ne v + ne v -

Zaenkart opažam...
Rast tistih, ki imajo https, hitrost, pravilno strukturo in navigacijo, schema itd. Še vdno delujejo pbn in dolgi teksti.
Veliko starih, ki so padle pred letom, se je vrnilo na prva mesta.

To isto (stare strani) - vsaj ena pri meni, se je odbila občutno gor... na ostalih ne vidim nekih drastičnih sprememb. –