Paypal in linked bank account

Na Paypal account sem si dodal bank account (in ga "confirmal") v upanju, da bom potem lahko na eBayu kakšno stvar kupil, četudi na samem PayPal accountu ne bom mel dovolj denarja; v tem primeru bi ga "potegnilo" direktno iz linkanega bančnega računa.

No ampak se to ne zgodi. Ko na eBay-u želim plačat, mi sistem ponudi samo PayPal balance (ki je 0 EUR) in pa debetno VISA kartico, ki jo imam tudi povezano s PayPal računom. Bančnega računa mi pa ne ponudi kot payment source. Ali kdo ve v čem je fora? Ali se da linkan bank account uporabit samo za withdraw denarja iz PayPala na ta bančni račun, za plačevanje pa ne?

Tukaj je potem vprašanje kako sploh dobit denar gor na Paypal. Včasih se je še dalo preko Trust Pay, danes pa Paypal uporablja Trustly, ki pa ne podpira NLB ali Abanke kjer imam jaz račune (trenutno podpirajo samo Intesa Sanpaolo Bank, Nova KBM in SKB). Torej sploh ne morem spravit denarja gor, kar je potrjeno tudi s strani PayPal supporta, ki pravi da za Slovenske Paypal račune ni druge poti kot Trustly. Torej potemtakem ne morem niti nakazat denarja na PayPalov račun odprt pri kakšni slovenski banki, kar je pa čudno, ker sem prepričan da imajo pri parih SLO bankah račune.

Smo v letu 2018 pa so še zmeraj ovire s tem PayPalom.

4 odgovori

1 1

Povezan bančni račun je namenjen samo withdrawanju sredstev, žal.
Kako spraviti denar na PayPal pa ne vem pametnega načina.
Tukaj na IM-ju imamo sicer eno temo za izmenjavo, kar jo mogoče "najlažji" način.

1 1

Jaz imam polinkano SKB in dela za karkoli (izberem pri placevanju).

Hujsi problem je, ko se enkrat ta veriga zaradi nekih algoritemskih/AI zadev prekine, nimas sanse da jo resis. Konkretno sem imel problem ko je PP zacel zavracati dolocena placila, ki so sla prej mesece in mesece brez problema cez, nekdo v verigi (jaz, SKB ali koncni prejemnik) so po PP mnenju bila nevredna zaupanja.

Če te prav razumem, imaš v PP dodan račun pri SKB in ti pri plačilu trga potem s TRR, če na PP nimaš dovolj sredstev? –

Tako je, TRR je samo en od nacinov placila - lahko kreditna, lahko debitna, dobroimetje ali TRR. –

Ne morem urediti zgornjega - velja za SKB - kolikor sem videl niso podprte vse banke, ceprov gre za SEPA zadevo. –

0

Mi imamo povezan račun od delavske hranilnice. Plačilo preko TRR nam ponudi samo pri podjetjih s katerimi imamo dogovorjeno mesečno plačevanje (SPP obremenitev / Billing Agreement). Recimo PayPal nam iz bančnega računa (ne kreditne kartice) mesečno trga 100€ za določeno podjetje, na ebay te možnosti žal še nisem zasledil..

-1 1

Saj ti avtomatsko trga iz kartice, če nimaš sredstev na PP računu, zakaj bi raje da ti trga iz TRR?