Newsletter in zavihek "promocije"

Zdravo,
Trenutno se zelo malo poslužujem newsletter marketinga in me zanima sledeče. Namreč kot vsi vemo je google uvedel politiko "promocij" v gmailu in s tem reklame v ugnezdil v svoj zavihek, kar je posledično zelo znižalo efekt.
Da sem napisal ta prispevek me je spodbudil newsletter slovenskege spletne trgovine katere edine dobivam newsletter v glavni nabiralnik in me čudi, da tudi od Simobila in večjih ponudnikov dobivam v promocije in ne v glavni nabiralnik.
Sam uporabljam Mailchimp ki se mi zdi preprost za uporabo in tudi enostavno lahko spremljam učinkovitost kar preko mobilne aplikacije. Poiskusil sem z večimi templati in nekako mi še ni uspelo da bi uporabnik dobil email v glavni nabiralnik. Vem da če je več linkov je tretirano lahko kot spam, in da če je preveč komercialno, slik itd. da ti lahko tudi v spam vrže.
Mi lahko kdo poda kak bolj konkreten nasvet za sestavo newslettra pri čemer bi dosegel boljši open rate in ctr.

V kolikor to zakonsko ni dovoljeno se že v naprej opravičujem (- minusi :)) in se bom držal te metode naprej.

Hvala
Lp

4 odgovori

Evo, jaz ti z veseljem podam free nasvet, kako lahko dosezes boljsi open rate in ctr...

(za bona-fide - moja sta konstantno nad 40% open in nad 20% ctr. mam tut screenshot, ce je kdo tolk natancen ;-)

Ok...

Sicer je moje skromno (ampak pravilno) mnenje, da ti tile dve metriki samo zastirata pogled, kradeta cas in profit...

Ampak, ce ju ze hoces zvisati, potem ti povem kako to lahko naredis - kako sem to jaz naredil...

Sam opozarjam... Ko povem kako, se vecina nasmeje, rece "ja, Damir, itak..." in gre dalje sraufat mailchimpa, aweberja, sendy, dkim, spf, template in vso ostalo tehnicno saro, da bi le prisli iz "Promotions" tab-a, kar pa je po mojem spet sam zguba casa in denarja...

Vcasih se mi zdi, da enostavno nimajo jajc narest tko kt jim recem, ceprav dokazano deluje... Veckrat... Zapored!

Ok, ce bi rad dvignil open in ct rate (in posledicno tudi profit)...

Potem pisi maile tako, kot sem jaz napisal tole objavo - v svojem tonu in s svojimi besedami. Bodi zabaven, poucen in ne soli pameti prevec na hard.

Ves kaj se bo zgodilo?

Folk se bo zacel izpisovat iz tvoje liste. In to je dobro! Teh itak noces zraven. Ostali pa te bodo zato bolj spoznali, cenili (ker si pristen) ti zaupali in zaceli kupovat od tebe.

In open-rate ter ctr se bosta dvignila, "Pronotions" tab v gmailu ne bo vec problem, ker bodo subscriberji iskali tvojo posto tudi, ce je v SPAM-u in jo prestavili nazaj v Inbox (kamor zares spada). Zacel bos dobivati maile s pohvalami in kontra-teorijami tistega kar bos pisal, ugled ti bo rasel z njim pa tvoja cena...

In ves kaj bos dobil? Fane... In to je sele zacetek PRAVEGA "email marketinga"... Tistega, ko pride potem, ko goo-roo-ji obmolknejo in se sum poleze...

(se opravicujem za tipkarske napake, tole je slo v susu ven..)

7

V promotions ti gre predvsem zaradi števila ali velikosti slik. 1 slika, 1-3 linki.

1

Kaj pa ce raje vzames pro-aktivni pristop in naucis userja, kako naj spravi tvoje maile nazaj v Inbox?

Tole je super primer, kako to delajo profici:
http://www.earlytorise.com/whitelist/

In link do tele strani dobis takoj v prvem, drugem in mislim da tudi tretjem mailu (v P.S.), ce se ne motim.

Zdej, kolk pomaga - ne vem, skodi pa sigurno ne :)

Pa ne me drzat za besedo, ampak zdi se mi, da si G in ostali zapomnejo tvojo akcijo, ko potegnes en mail iz spam-a ali promotions v Inbox -> da potem po defaultu pristanejo maili od tebe v Inbox-u...

Ja samo vprasanje, kako je z ostalimi userji, ker open rate je pri Promotions=Spam. V promotions gre po mojih izkusnjah zaradi stevila ali pa velikosti slik. V spam gre pa zaradi contenta, mi ga gmail flaga in privzame kot spam. Zna bit, da so tukaj besede in besedne zveze, ne celotno sporocilo.