Izkušnje z primerjam.si

Ima kdo izkušnje s tem portalom: https://www.primerjam.si

Kakšna je kakovost/resnost povpraševanj, % realizacije...

21 odgovorov

Glede na to (vsaj jaz sem jih tako razumel), da plačaš kar lepo ceno na kontakt, se mi zdi kar drago. Ne vem sicer kakšna je konverzija, a po moje, če nisi med najcenejšimi, ni ravno najboljša. Dejanskih izkušenj nimam.
Podobna zadeva je vsestoritve.com, kjer pa je sistem malce drugačen in v osnovni verziji ne plačuješ kontaktov/povpraševanj. Nekaj malega se nabere.

Poslal sem pred časom povpraševanje, dobil sem odziv, da bom dobil dve ponudbi od dveh ponudnikov (še napisali so mi od katerih), pa na koncu nisem dobil niti ene, niti me ni osebno kontaktiral noben ponudnik ...

Jaz sem na primerjam.si oddal več povpraševanj (čiščenje,električar, pleskanje) in sem bil v dveh primerih izbral izvajalce in bil zadovoljen z njimi.

1

Enako sem poslal povpraševanje za keramičarja in je blo rečeno da bom dobil 3 ponudbe ker so prezasedeni.

Poklical me je zvečer res en sumljiv tip ki ni znal niti slovensko. Ostale ponudbe ki bi jih mogu dobiti nikoli nisem prejel na email.

Ampak višek vsega pa je ko te kličejo nazaj kako sem bil zadovoljen z njihovimi storitvami. Halo ??

Lp

1

Jaz sem izbral arhitektko, ki mi ravno riše hišo... Dobili smo 6 ponudb, izbrali in upam, da bo vse kot je treba.

Enako sem poslal za geodeta, dobil mail, da prejmem 6 ponudb, na koncu je prišla 1.

Verjetno odvisno od področja kaj iščeš

Če se ne motim, smo mi preko tega portala (ali podobnega) izbrali izvajalca za menjavo oken in smo bili z izvedbo zadvoljni. Na koncu smo od portala dobili še anketo, kjer smo izvajalca ocenili s 4 (so zamujali z montažo, zato ne 5), nato pa nas je ta izvajalec klical in se zgražal zakaj tako nizka ocena... svašta :)

4

Pri nas smo se odločili za sodelovanje z njimi in TOPLO odsvetujem - dobil sem kar nekaj povpraševanj tipa:

  • naredite mi spletno stran za 500€, pogoj za sodelovanje pa je garancija, da bomo na določeno ključno besedo med prvimi 5 na googlu, ko bo stran online

  • potrebujemo spletno trgovino s 3000+ artikli, sinhrono povezavo z ERP-jem, 4 jezike - budget: 1000€, več ne dajo...

etc, skratka od prejetih cca 15 povpraševanj so 4 že imeli izvajalca in nas niso potrebovali, nekaj se jih sploh ni javilo, ostalo pa CRAP, tako da res odsvetujem.

SKRATKA: % realizacije = 0

Porabili smo 5 ur našega časa, račun so nam poslali za 122€ z DDV(za mesec maj v katerem smo prejeli 8 povpraševanj), kljub temu, da mi je njihova prodajnica po telefonu prodala 6€ / posredovano povpraševanje (je res , da sem sam kriv, da nisem šel cenika gledat - sem pač zaupal prodajnici), izkazalo pa se je da je to cena za "nadgradnjo spletne strani" - kar itak ni praktično nikoli predmet povpraševanja...
1x povpraševanje za spletno stran je 9,90€
1x povpraševanje za spletno trgovino je 14,90€ ...

Nisem človek, ki bi pljuval po drugih samo njihovo poslovanje je za nas nekorektno. Ker sem jim predlagal, da poravnam nek del tega računa in so gladko vztrajali na svojem, ne glede na to da smo imeli realizacijo 0%...Torej iz tega zaključim Easy&Qucik money...kul.

Predlagam portal omisli.si, kjer zaračunajo 10% na realizacijo, kar se mi zdi korektno in fer.

Upam, da ima kdo kake boljše izkušnje in sem edini, ki sem šel na limance.

over and out... :)

2

Nice . .se pravi se splača sklonirati to ?

PS:
V primeru da kateri zaposleni, predvsem tržnik, ni zadovoljen s trenutno plačo ali pogoji dela v obstoječi firmi, je vljudno vabljen, da me kontaktira. Lahko se zmenimo tudi za % od celotnega zaslužka. To ni oglas za delo.

41

hanyo - če se ti jih slučajno preveč javi lahko še koga k meni pošlješ ;)

1

Glede na to, da delam na primerjam že 5 let, torej od samega začetka, podajam nekaj informacij iz prve roke.

@esedic: vsa povpraševanja so telefonsko preverjena ; realizacija je v veliki meri odvisna od resnosti in angažmaja samega ponudnika (kdaj in kako se odzove), veliko podjetij je z nami že več let in odlično sodelujemo.

@ž, @rokibalboa: se trudimo vsem strankam zagotoviti 6 ponudb, ampak nam včasih zaradi prezasedenosti ponudnikov, sezone, specifičnih zahtev.... žal ne uspe

@jny007: bomo preverili, kje se je zataknilo, vas pokličemo v kratkem.

Če koga zanima še kaj v zvezi s sodelovanjem, se lahko brezplačno prijavi na primerjam.si, vam bodo sodelavci vse lepo razložili.

311