Nakazilo, prodaja spletnega računa kako speljat

Pozdravljeni

Sam sem kot avtor dobil določene zneske na tuji spletni strani od licenčnine, podobno kot prodaja glasbe,.. Od 20-30 eur na mesec do okoli 180 eurov na mesec. Ti zneski so bili premajhni za s.p, kr bi bil v minusu zato si jih nisem nakazal.

No sedaj se je nabralo za nekaj tisoč eur denarja ter bi to dvignil ter prodal račun posebej. Vse skupaj bo okoli 5k prihodkov.

Sedaj nevem kako bi to speljal? Najbolj se mi najbrž splača, če odprem s.p. za kak mesec, si nakažem denar ter naredim pogodbo ter prodam spletni račun. Sedaj me zanima a je dovolj za davčno, da imam odprt s.p. in podobno izstavljen račun podjetju ter pogodbo za prodajo spletnega računa? Ali moram davčni omogočit dostop do računa na spletni strani ter vseh mesečnih prilovov ter vseh podrobnosti? Torej podobno kot adsense npr. torej ali se morajo vsi detaljni podatki shranit ali je dost da imam pač lepo zabeleženo koliko je podjetje ter nov lastnik računa meni nakazal enkratno? Kaj je pol najbolje da vse poslikam, kr račun mislim prodat ter pol ne bom imel več dostopa do njega, da ne bo nekih problemov? Kr ne vem ali jih zanimajo vsi detajli ali ne?

Nevem če bi delal samoprijavo, glede na to da za prodajo računa potrebujem s.p. ter denarja še nisem dobil nakazanega na moj račun, vse ima še tuje podjetje ter iščem ugodno varianto.

Lp

Nazadnje urejal Denis19 (14. okt 2018 ob 16:45)