Dostava Mednarodni Promet - Italija, Nemčija?

Pozdravljeni, pošta slovenije, ima paket do 10kg ceno: 13,67 €, kar je preveč.

Zanimajo me cene za :

  • Italijo
  • Kasneje tudi za Nemčijo

Po pregledu na IM-ju jih je veliko omenjalo Bartolinija in Posteitalie. Bartolini, če sem prav prebral pobira samo v Ljubljani, kar v tem primeru odpade.

Kakšne so rešitve? Kakšne so cene? Lahko pride za Italijo dostava nekje 4-7€/paket - težak pribljižno 1 do 2kg?

*Ker komaj začenjam s prodajo in na začetku ne bo toliko pošiljk, predvidevam, da bo tudi pogajanje težje.

Nazadnje urejal omex (12. jul 2018 ob 00:07)

6 odgovorov

0

Iz mojih izkušenj lahko povem, da se je PosteItaliane najbolje izognit v velikem krogu.
Na začetku si boš glede na majhno količino paketov (kot si napisal) verjetno težko izpogajal kaj ugodnejšega kot Pošta Slovenije.
Mogoče lahko vprašaš na Eurosender.

Hvala za nasvete, te dostave so 1x predrage. Neka dobra cena bi bila tam od 3-6€. Še iz kitajske ceneje dobiš, kot pa sama pošiljka v Italijo. –

0

Do 2 kg lahko pošiljaš kot pismo. Poskusi narediti pošiljke do 1kg, če je mogoče seveda. Do 1 kg prednostno po ceniku Pošte Slovenije je cena cca 7 eur.

Moj izdelek je težak pribljižno 1023g + teža transportne škatle. Izdelke bodo plačali po povzetju ali preko kartice. Širina škatle je potem tam nekje 32cm, širina : 26 višina 13cm. Ne razumem pa kako bi lahko škatlo poslal, kot pismo?

Če prav gledam je to : https://www.posta.si/zasebno/postne-storitve/posiljanje/pismo , kot navadno pismo ne moreš imeti plačila po povzetju? –

1 0 1

Priporočeno pismo: širina + dolžina + višina < 90 cm

1 0 1

Priporočeno pismo napačno marsikdo interpretira, da gre za "pismo". Kot je napisal elfstone gre za katerokoli pošiljko v merah širina+dolžina+višina = manj kot 90, torej v tvojem primeru je to OK (ti imaš seštevek 71cm). Kar v tvojem primeru ni OK, je to, da Pošta Slovenije trenutno za nobeno obliko paketa ne omogoča plačila po povzetju za Italijo. Se pravi lahko s Pošto Slovenije v Italijo pošiljaš zgolj pošiljke, ki jih plačajo vnaprej.

1 0 1

Priporočeno pismo: širina + dolžina + višina < 90 cm + TEŽA DO 2KG

0

Za Italijo imaš lahko nekje 7-8€ do 2kg ceno tudi pri GLS ali DPD, se splača vprašati za cenik oz. za ponudbo. S tem da jim poveš tvoje predpostavke koliko boš pošiljal in se poskusiš dogovoriti za popust na redni cenik.