Ali je priporočljivo dati odpoved v bedni službi, da bi se imel več časa učiti programiranja/web designa?

Zanima me, ker sem v sedanji službi precej nezadovoljen, ne samo zaradi slabih prihodkov, ampak predvsem zaradi negativnega in prepirljivega medsebojnega odnosa, ki ga imajo zaposleni med seboj. Preprosto se mi zdi škoda časa in energije, ki jo zapravljam za interese ljudi, ki jih ne prenesem. Tako bi lahko več časa posvetil učenju in nadaljevanju študija informatike ter iskal novo službo. Vem da rabim nekaj finančne rezerve in da ne bo boljše takoj, vendar sem pripravljen investirati čas in energijo v nekaj, kar se mi lahko obrestuje v prihodnosti. Prosil bi za kak iskren nasvet.
Hvala vnaprej in lep večer še naprej.

3 odgovori

Priporočam ti, da začneš sproti "migati", dokler še imaš službo, vsaj 10 ur na teden, recimo ene 3 mesece, morda tudi pol leta. Če boš že imel kakšne stranke in boš izdajal račune, lahko odpreš popoldanski s.p.

2

Iskreno povedano je popolnoma odvisno kaka oseba si. Lahko požgeš temelje trenutnega obstoja, da se lažje motiviraš k uspehu. To so naredili že mnogi uspešni ljudje v preteklosti.

Sam sem imel tudi bitko za obstoj, kjer sem moral iz nule narediti nekaj. Čeprav mi je nekako uspelo, ti bi vseeno priporočal, da raje greš po varni poti- delaj in delaj še več po službi- če le zmoreš.

3

Ce verjameš vase, ti bo uspelo tudi ce takoj pustit siht in se nehas unicevati...
Je pa res da je to tezko, sam sem bil v enakem položaju.... Pa sluzbe nisem pustil sam ker je vseeno placa bila.. Sem pa sproti toliko delal zase da so me brcnil oni stran :) in ko je videl direktor da je konec, me je vljudno povabil dej prosim zberi se.. V pondelk pridi delat za nas ne zase med sihtom.. Vrata so ti odprta :)

Ves da... Samo leteu sm domov nazdravt :) in se danes delam sam zase...

Sej bo :) samo pogumno.