Cena za CRM program

Naročnik oglasa

Fizična oseba

V podjetju se zanimamo za izdelavo CRM programa in me zanima kakšne so okvirne cene, saj me je pri enem ponudniku skoraj sezulo. :)

Potrebujemo (po moje) dokaj enostavaven program, ki bi (z ročnimi vpisi) beležil datum sklenitve posla, nekaj podatkov o stranki, njena plačila in še mogoče kakšno manjšo stvar.

Razmišljam, da bi podobno stvar izdelal kar v excelu in bi bilo za začetek kar dobro. Kljub temu pa nimam nobenih izkušenj kaj ti programi sploh ponujajo. (govorimo o tistih za manjša podjetja).

Je kaj slovenskih ponudnikov in ali je kateri večji ponudnik podobnega programa npr. Microsoft?

20 odgovorov

Mi smo za svoje potrebe izredno enostaven CRM razvil v 20 urah (ura 60 EUR). Sicer imaš pa gostovane rešitve, npr. Intrix CRM je dobra opcija (slovenski ponudnik).

Iz razbranega se vbistvu ne rabi CRM, ampak recimo že preprosta web aplikacija z strankami ter podatki o poslih. Veliko ceneje:)

Seveda obstaja možnost, da bi zadevo kasneje nadgrajevali, ampak za enkrat potrebujemo bolj osnovno zadevo.

Verjetno so ti predstavili pravi CRM, ki lahko naredi precej več.
Vprašanje je seveda ali takega potrebuješ
Cena med lastnim razvojem ali cenejšo različico je lahko upravičen ali pa tudi ne.
Dostikrat namreč pozabimo vračunati vse izgubljene minute, ki jih dodatno naredimo, ker naše orodje vsega ne more opraviti.

Kaj pa to pomeni, cena za sezuti? Cca?

Bom kar tule vprašal, če bo kdo vedel...

Kateri bi bil najugodnejši CRM z minimalno 10 userji in dropbox funkcijo. Ker brezplačnega mi ni uspel najdet s temi lastnostmi.

@Martamars: Intrix bo verjetno pravi zate. Mesečni najem (poceni) in kul support.

Izkoristi pa prej tistih brezplačnih 30 dni, da vidiš če ti stvar leži, ker je po eni strani preveč funkcij po drugi strani pa kakšna sfali. Ampak se mi zdi, da pokrije 90% potreb (ostalo se pa improvizira).

http://www.intera.si/intrix_crm

Razvijat/kupovat CRM se mi zdi danes brezveze je hostanih aplikacij toliko, da sigurno najdeš dobro možnost. Ko pa res presežeš ponudbo s potrebami je pa najbolje, da se razvije custom zadevo.

theDegriz:
Razvijat/kupovat CRM se mi zdi danes brezveze je hostanih aplikacij toliko, da sigurno najdeš dobro možnost.

Vse je odvisno od cene in internetnih povezav (backup) in koliko je poslovanje podjetja odvisno od programske opreme. Tako na pamet govoriti o hostanih aplikacijah ni smiselno, ceprav vem, da si imel v mislih manjša podjetja.

V manjsih podjetjih stroskovno res hostane aplikacije pridejo največkrat v poštev.

Da še jaz dodam eno vprašanje. Ima kakšno tako orodje tudi podporo za primer, plačani računi, izplačila teh računov različnim delavcem, stroški itd ... torej še dodaten računovodstva?

@Jure Damjan: Točno. Mislil sem za manjša podjetja. Pa še tam je pri maloprodaji situacija drugačna.

Drugače sem mnenja, da se hitro izplačajo custom rešitve ampak samo če znaš definirat točno kaj rabiš.

Roky:
Da še jaz dodam eno vprašanje. Ima kakšno tako orodje tudi podporo za primer, plačani računi, izplačila teh računov različnim delavcem, stroški itd ... torej še dodaten računovodstva?

Take programske opreme na ključ žal ni oziroma so zelo redke. Vse so custom rešitve, ki tečejo na Navison, SAP in izredno drage. Edina slovenska, ki jo vsaj na videz poznam, in se mi zdi, da je taka popolna (kar se tice po modulih - ne po izdelavi) je mogoče Comtronov Tron center. Verjetno pa obstaja še kakšna.

Vsem ostalim nam ostane le možnost povezovanja in podvajanje podatkov različnih orodij.

Recimo pri nas uporabljamo 3 razlicna orodja za vodenje in sicer:
1. spletna trgovina
2. ERP
3. orodje za podporo strankam, reklamacije, e-pošto in skupinsko delo (lasten razvoj)