www.optics-trade.eu

Ker je moja spletna stran nenehno v nastajanju, prenovi in dopolnjevanju bom zelo hvaležen vsake dobronamerne kritike ali nasveta kaj bi bilo na njej še dobro spremeniti.

www.optics-trade.eu

Verjetno je tudi razvidno, da sem eden tistih, ki mu je vsebina bolj pomembna kot oblika (ryanair.com je odličen primer tega pristopa z milijonskim obiskom), kljub temu pa bom vesel tudi vseh predlogov glede oblike in samega dizajna.

V naprej torej hvala za vsa mnenja in sugestije.

8 odgovorov

Kaj pa poganja stran?

Kaj si uporabil za plačevanje? Moneybookers?

Grafično je sicer stran dopadljiva. Edino nekako počasi se odziva.

LP

Marezi:
Kaj pa poganja stran?

Kaj si uporabil za plačevanje? Moneybookers?

Grafično je sicer stran dopadljiva. Edino nekako počasi se odziva.

LP

Trgovina je narejena v Magentu.

Plačilo je omogočeno s kreditnimi karticai preko Bankarta, Diners kartico direktno preko njih, paypalom, po povzetju ter z izdajo predračuna.

V praksi gredo domača naročila preko telefona in predračunov (je stran bolj za okras), tuja naročila pa preko kreditnih kartic ter paypala. S tem, da so s kreditnimi skoz problemi, paypal pa dela kot je treba.

Da malo ubudim temo.

Kot ste nekateri že opazili, ko ste si ogledovali stran, le ta deluje precej počasi. Glede na to, da se bo stran sedaj selila na samostojen strežnik me vseeno zanima ali ima kdo idejo kako pospešiti delovanje strani ob strojni nadgradnji. Običajne dodelave v obliki združevanja CSS in JS datotek in Fooman speedster modula so že bile narejene. Pa mi ni čisto jasno kaj štopa stran. Že sedaj je VPS vse prej kot šibek.

Verjamem, da boste mnogi magento znalci vedeli kaj povedat na to temo, če pa so kdo profesionalno ukvarja s temi dodelavami pa prosim za kako ponudbo na ZS..

MySQL precej pomaga pri Magento. Tukaj opisana rešitev za VPS MySQL. Priporočam tudi, da si nastaviš, da dobiš vsako napako na mail, da boš točno vedel kaj se dogaja (blog članek #2).

Ko je potem MySQL dovolj močan se splača potem še namesto files uporabljat db session. Blog članek #3.

Ker je trgovina stalno v razvoju pa Magento compilation (blog članek #4) NE priporočam.

Kot si napisal, .htaccess, merging css/js, fooman speedstar, cache enabled ter data indexing imaš pa že nastavljeno.

Naslednji korak je potem VPS, da ga nekdo pravilno nastavi. Glej zgoraj linke za APC cache, disk write speed itd.

Zadnji korak je pa namestitev full page cache, full cms blog cache, full page product ter full category cache. Mi ga ponujamo za 250€, ampak se mi zdi zadnji korak, ko so osnovne zadeve že konfigurirane, ker je modul dokaj drag. Mali-vragci.si so zadnji, ki so kupili ta modul, pa se lahko preveri delovanje tam.

1

Iz vidika spletne prodaje bi jaz uporabil raje modre odtenke. Predlagam, da si an netu najdeš diplomsko delo o vplivu vstopnih strani na potrošnjo uporabnika, najdeš jih v CEK knjižnici in so dostopne online (brez registracije), večkrat redno prebiram zanimive naslove ;)

Mogoče ni potrebno ravno, da so odtenki modri, lahko jih samo malenkost bolj tople narediš in pa jih spremeniš v gradient, s skoraj identičnimi skrajnimi barvami (torej ena zelena in druga zelena ki je za 5% temnejša), da doda malenkost na optični globini strani.

Tudi logotip se mi zdi nekako nezaupljiv, brez neke specifične identitete, kar je pač škoda.

Potem pa še mislim, da bannerji v bodiju različnih velikosti ne delujejo najboljše, saj ta izmenični ritem izpade moteč v takšnem kontekstu. Jaz bi jih naredil vse enako široke in jih poravnal na isto linijo.
Tudi search je čudno izpostavljen s to sredinsko poravnavo.